Het Orakel

aanrader Coverafbeelding van: Het Orakel

Trefwoord(en)
macht
geloof
dood
intriges
mythologie

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Mirany is één van de negen priesteressen van de tempel. Zij wordt gewaarschuwd door de Archon, de God-op-aarde, vlak voor zijn dood. Mirany ontdekt ook dat de priesteres Hermia en generaal Argelin de touwtjes in handen willen nemen. Mirany begint samen met Seth, een jonge klerk, en Oblek, een muzikant, een gevaarlijke zoektocht naar de ware uitverkorene. De toekomst van het land ligt in hun handen.

Het verhaal speelt zich af in een fantasiewereld die lijkt op een mengeling van het Oude Egypte en Griekenland. En vanaf de eerste bladzijde wordt de lezer meegesleept in een intrigerend en spannend avontuur, waarbij geloof, intrige, trouw en mystiek een belangrijke rol spelen. De schrijfster beschrijft deze wereld heel beeldend, zodat de lezer zich een heel goed beeld kan vormen van de omgeving. Daarnaast zijn de verschillende personages heel kenmerkend uitgewerkt. Mirany werd eigenlijk gekozen omdat zij een heel stil, onderdanig meisje leek. Terwijl ze eerst zelfs twijfelde aan het bestaan van de God, wordt ze diens werkinstrument op aarde. Daardoor krijgt ze de moed en de kracht om door te gaan en evolueert ze naar een jonge vrouw die alles in het werk zal stellen om de intriges die de redding van het land bedreigen het hoofd te bieden. De schrijfster gebruikt een makkelijk leesbare taal, maar weet er een heel knappe en rijke verhaallijn mee te weven, die de lezer in de ban houdt tot de laatste bladzijde.
Een sterke aanrader voor wie van historische en mythologische verhalen houdt!
Dit boek is het eerste deel van een trilogie en het is reikhalzend uitkijken naar de vervolgen: ‘De Archon’ en ‘De Scarabee’.

Het boek is ook genomineerd voor de ‘Whitbread Children’s Book Award’.

Pol Van Damme - april 2005

Zoek op bib.be

Auteur
Catherine Fisher   

Uitgeverij
Pimento


Jaartal
2005

ISBN
9789049920463

Aantal pagina's
367

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Oracle

Vertaler(s)
Lidwien Biekmann