Het oppasmonster op zoek naar het Monstereiland

Coverafbeelding van: Het oppasmonster op zoek naar het Monstereiland

Trefwoord(en)
monsters
zoektochten
vriendschap
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Dit is het vervolg op ‘Het oppasmonster’ waarin op het einde oppasmonster Grah naar huis vertrekt en Maikki hem achterna gaat.
Dit boek start met de zoektocht naar Maikki ook al hebben haar broer Kaapo en haar zus Hilla onmiddellijk door dat ze Grah gevolgd is. Maar de deur in de rotsen waardoor de monsters vertrokken zijn, is verdwenen. Dus zoeken Kaapo en Hilla een andere manier om onder de grond te geraken en Maikki te redden. Die heeft ondertussen een poortwachter ontmoet die haar naar het Monstereiland zal brengen, de woonplaats van de monsters. Onderweg duikt Grah op, die met hen meeloopt. Onderweg beleven ze heel wat avonturen want de aanwezigheid van mensen is ondergronds niet gewenst.

Dit spannende avontuur zit vol verrassingen. Opnieuw is de pratende ochtendjas van Maikki heel belangrijk, wat toch wel een heel origineel personage is. Dat Maikki’s ouders al de belevenissen van hun kinderen zo rustig opnemen en helemaal meegaan in die absurde situaties is ook zeer verrassend. Het zijn de kinderen die het verhaal dragen en ervoor zorgen dat al de avonturen goed aflopen. De volwassenen zijn bijzaak, die zorgen vooral voor eten. Heksen zorgen voor spanning en een ontmoeting bij de monsters voor een verrassing.
Tijdens alle gebeurtenissen volg je tegelijk de bovengrondse en ondergrondse avonturen. Die wisselen elkaar af zodat de lezer volledig op de hoogte blijft, wat meer is dan de personages zelf weten. Ook al vinden ze vrij snel een manier om elkaar op de hoogte te houden.
Een spannend en verrassend tweede avontuur met het oppasmonster.

Mik Ghys - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Tuutikki Tolonen

Illustrator
Gurli Feilberg   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2019

ISBN
9789024575091

Aantal pagina's
251

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Fins

Originele titel
Mörköreitti

Vertaler(s)
Annemarie Raas