Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall, deel 1

aanrader Coverafbeelding van: Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall, deel 1

Trefwoord(en)
detective
internaat
vriendschap
talenten
uitvindingen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Wanneer Arthur Conan Doyle op straat een baby het leven redt, wordt hij opgemerkt door een deftige oude heer. De volgende ochtend krijgt hij een uitnodiging om les te volgen op Baskerville Hall, een school voor uitzonderlijke kinderen. Zijn arme ouders zijn blij met deze kans voor Arthur en laten hem vertrekken. Op school merkt hij onmiddellijk dat er een verschil is tussen kinderen met rijke ouders, die uit familietraditie naar de school gestuurd worden, en de minder begoede leerlingen die uitgekozen werden. Toch hebben ze allemaal uitgesproken interesses of talenten die hen kunnen helpen bij hun opleiding. Al snel krijgt Arthur een uitnodiging om lid te worden van een geheim genootschap, de Klaver. Daarvoor zal hij drie proeven moeten afleggen. Ondertussen merkt Arthur dat er op school ook iets geheimzinnigs aan de hand is. Samen met zijn nieuwe vrienden gaat hij op onderzoek. Het wordt een spannend en levensgevaarlijk avontuur.

Voor de meeste lezers is dit een spannend avontuur van een jongen die naar een internaat gaat, nieuwe vrienden maakt en iets spannends beleeft. Maar voor iets oudere (en volwassen) lezers is dit verhaal nog zoveel meer. Het gaat niet alleen zogezegd over de jeugdjaren van Arthur Conan Doyle, de bedenker van Sherlock Holmes, maar talrijke personages in dit boek hebben namen gekregen die voorkomen in Doyles verhalen, zoals vriend Jimmy Moriarty en leraar Watson.
Buiten die vele knipoogjes is dit een spannend detectiveverhaal vol verrassende wendingen. Erg fantasievol ook, want wat moet je anders denken van het fossiel van een dinosaurusei waar toch nog een kleine dinosaurus uitkomt? Toch blijft het hele avontuur geloofwaardig. De 19e eeuwse sfeer is voelbaar op de achtergrond. Centraal staan de nieuwe vriendschappen van Arthur en het belang dat hij hecht aan zijn opleiding. Hij wil immers zijn familie een beter leven geven, iets waar zijn vader niet toe in staat is. Dat speelt mee tijdens al wat hij meemaakt. Zijn vindingrijke geest en doordachte beslissingen maken van hem een jonge Sherlock Holmes.
De stijl van het verhaal is vlot, met een knap opgebouwde spanningsboog. Het mysterieuze einde doet de lezer al verlangen naar een volgend deel van deze fascinerende reeks.
Een onwaarschijnlijk spannend avonturenverhaal in een uitzonderlijke school.
Een aanrader!

Mik Ghys - juni 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Ali Standish   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Reeks
Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall

Jaartal
2024

ISBN
9789047716303

Aantal pagina's
325

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Improbable Tales of Baskerville Hall

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen