Het ontstaan van het leven

Coverafbeelding van: Het ontstaan van het leven

Trefwoord(en)
dieren
evolutie

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Op de binnenflap van het boek staat een tijdlijn, waarna er vijftien dubbele paginagrote illustraties volgen waarop een bepaald tijdvak te zien is met een aantal bijhorende dieren en planten. Een inleidende tekst verduidelijkt waarover de illustratie gaat. Rondom de illustratie staan kleine afbeeldingen van (meestal) dieren en een weetje over dat dier. Op de laatste pagina staat nog een overzicht van de evolutie van de aardbol doorheen de tijd en een klein register.

Dit brede prentenboek geeft in enorm grote stappen een kort overzicht van de evolutie van het leven op aarde. Het doet dit met grote illustraties waarop een aantal dieren in hun omgeving staan afgebeeld. De illustratie is opgevat zoals oude schoolplaten. Een eerder dramatische setting met daarop een groot aantal dieren afgebeeld in een toenmalige omgeving. Het zijn vooral die kijkplaten die aanspreken en de aandacht trekken. Door het brede formaat is dit boek ook geschikt om met z’n tweeën in te kijken en zich te verwonderen over een aantal levensvormen die zich ontwikkeld hebben gedurende miljoenen jaren. De bijhorende informatie is heel beperkt.
Mooi vormgegeven boek dat jonge kinderen een eerste kennismaking geeft over de evolutie van het leven op aarde, zonder daar heel diep wetenschappelijk op in te gaan. Leuk om te bekijken en herbekijken.

Pol Van Damme - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
John Woodward

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401475464

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Life Through Time

Vertaler(s)
Christelle Bogaert