Het onhandige vleermuisje

Coverafbeelding van: Het onhandige vleermuisje

Trefwoord(en)
vleermuizen
vriendschap
slapen gaan

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

Vera is een onhandig vleermuisje. Dat komt door haar grote voeten en reusachtige vleugels. Daardoor laat ze altijd een spoor van chaos na als ze op pad gaat. Ze kan niet zo goed vliegen en op de koop toe wil ze ’s nachts slapen. Tot wanhoop van haar ouders, maar er is niets aan te doen.
Daardoor ontmoet ze overdag Uil, die ook liever ’s nachts slaapt, de eekhoorn IJshoorntje, Bever en zijn huisdier Kat. Samen beleven ze heel wat avonturen. Maar elke avond vertrekt Vera op tijd naar de vleermuizengrot, om te gaan slapen. Alleen voor haar verjaardagsfeest maakt ze een uitzondering.

Deze bundel bevat zes bedtijdverhalen over het onhandige vleermuisje Vera. Voor haar avonturen beginnen, krijgt de (voor)lezer een korte inleiding om kennis te maken met Vera. Daarna beginnen haar avonturen. Die zijn steeds vrolijk en draaien rond vriendschap en samen spelen. De warme verhalen zijn ideaal om voor te lezen voor het slapen gaan, want de kleine vleermuis gaat op het einde van elk verhaal ook slapen. Ze telt telkens, met een foutje, van één tot tien en valt dan in slaap. Een mooie afsluiter na haar vrolijke, speelse avonturen. De zachtgekleurde illustraties tonen lieftallige dieren, die je zachtjes kunnen vergezellen naar Dromenland. Een stevig leeslint maakt het gemakkelijk om de volgende avond aan het volgende verhaal te beginnen.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Nanna Nesshöver

Illustrator
Wiebke Rauers   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2021

ISBN
9789051168600

Aantal pagina's
68

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Die kleine Fledermaus Wegda

Vertaler(s)
Joukje Akveld