Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Coverafbeelding van: Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Trefwoord(en)
anders zijn
avontuur
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

In Bizarria, de vreemdste stad ter wereld, wonen alleen maar mensen die anders zijn. Tot Kipper, Tobias en Cimfonie op school te horen krijgen dat er een ongewoon vreemd voorval heeft plaatsgevonden. Natuurlijk willen ze onderzoeken wat dat vreemde voorval is. Zo ontdekken ze dat iedereen stilaan normaal wordt. Kippers ouders, de raarste van heel Bizarria, zijn plots heel gewoon. En de familie van Tobias, die altijd de minst geliefde familie van de stad was, wordt plots supergeliefd. De drie vrienden blijven verder zoeken en moeten ondertussen hun lerares proberen te ontwijken. Die is zo boos omdat ze spijbelen dat ze hen wil betoveren. Maar ook dat mislukt. Misschien heeft de mysterieuze meneer Zwart van het Vreemdheidsonderzoek- en Elimineerbureau er iets mee te maken?

Alles in de stad Bizarria is ongewoon. Zo hebben alle straten dezelfde naam en zijn alle inwoners speciaal. Waardoor een (slechte) wetenschapper iets bedenkt om al die mensen ‘gewoon’ te maken. Het is dan ook een heel avontuur dat de drie kinderen beleven om deze actie ongedaan te maken en alle inwoners weer even raar te maken als ze waren. Want iedereen houdt van zijn eigenaardigheden.
Door al die speciale mensen kan de auteur zijn fantasie helemaal laten gaan bij het bedenken van de avonturen van de drie vrienden. Na de beschrijvingen van enkele ongewone personages volgt een wilde achtervolging. De lerares, een heks, wil haar leerlingen straffen en hun ontsnappingspoging staat bol van actie en onverwachte gebeurtenissen. Daarna volgt de ontdekking van wat er aan de hand is en de poging om alles weer in orde te brengen. Tijdens al deze avonturen spreekt de auteur geregeld de lezer aan, hij wijkt even af van het verhaal om er daarna weer middenin te duiken. Dat zorgt voor veel grappige momenten. Maar ook in de vele belevenissen van de drie kinderen zit voortdurend humor. Wat niet anders kan in een stad als Bizarria.
De vlotte tekst is voorzien van actievolle illustraties die de spannende momenten extra in beeld brengen.
Dit is een vrolijk, fantasievol verhaal voor al wie van absurde humor houdt.

Mik Ghys - februari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Adam Cece   

Illustrator
Heleen Brulot   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2019

ISBN
9789401454841

Aantal pagina's
242

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Extremely Weird Thing that Happened in Huggabie Falls

Vertaler(s)
Edward van de Vendel