Het Oma en Opa ABC

aanrader Coverafbeelding van: Het Oma en Opa ABC

Trefwoord(en)
familie
grootouders
kleinkinderen
gevoelens
schrijven

Genre
hobby

Vanaf
5 jaar

Net voor haar afscheid had Barbara Wyckmans, ex-directeur van HetPaleis in Antwerpen, een idee. Om haar idee vorm te geven bracht ze de juiste mensen (Sophie Tijhuis, Ingrid Van Kogelenberg en Kerensa Verhoosel) samen en zo kwam dit originele boek tot stand.
Het is een hebbe’ding’ geworden dat grootouders en kleinkinderen verenigt en hen tal van zaken uit hun leven doet delen.
Via vele vragen worden zij geprikkeld om ervaringen te delen en ze op te schrijven. Af en toe mag er ook getekend of geplakt worden.

De 26 letters van het alfabet houden het geheel overzichtelijk:
A is van Avontuur: hierbij worden beide partijen gevraagd waarom ze met elkaar aan dit avontuur willen beginnen.
B is van Beer, Bang en Boek: hier wordt bij de grootouder gepolst naar hun angsten als kind, naar een bijzondere knuffel, favoriete kinderboek, … En de naarste droom mogen zij delen.
D is van Durven en Dromen: uit een hele waslijst van dingen, 50 in totaal, mag je aankruisen wat je ervan gedaan hebt voor je 13de.
Een mooie opdracht bij de L van Liefde en Loslaten: wie woont er in de kamers van je hart?
Bij de V van Verzamelen en Verzorgen moet je tien mooie woorden verzamelen en er een gedicht mee maken voor je oma/opa.
Bij de X van X-factor en X-benen mag je een tattoo ontwerpen voor je oma/opa, en waar moet die komen?

Tot aan de Z van Zuurzoete, Zotte, Zenuwachtige Zinnen waarbij er voor beide partijen nog 1 slotopdracht is: ‘Wat ik je nog zeggen wil…’
Een hele waslijst van originele en prikkelende vragen en opdrachten die het resultaat zijn van creatieve brainstormsessies waarbij de makers verder gedacht hebben dan het voor de hand liggende.

Niet alleen de inhoud zet aan tot invullen en overleggen, maar zeker ook de vormgeving.
De zwart-wit silhouettekeningen zijn poëtische pareltjes vol beweging en expressie. De levenslust en het plezier druipen ervan af.
Dit alles en de tekst en zoveel meer is tot in de puntjes verzorgd vormgegeven door Steven Theunis en Armée de verre. Rood en zwart op wit en luchtige bladspiegels zorgen voor rust en nodigen uit tot invullen, tekenen, plakken, …

Een cadeauboek dat bekoort en dat het resultaat is van gedegen werk van een hele ploeg. Een aanrader voor oud en jong en iedereen ertussenin!

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sophie Tijhuis

Illustrator
Ingrid Van Kogelenberg   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2016

ISBN
9789401435314

Aantal pagina's
92

Prijs
€16,99