Het offer van de Baobab – Vic Falls Missions, deel 1

Coverafbeelding van: Het offer van de Baobab – Vic Falls Missions, deel 1

Trefwoord(en)
spionage
spanning
avontuur
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Marcus Holme mag deel gaan uitmaken van een speciaal team van jongeren. Zij worden ingezet bij opdrachten die niet langs officiële weg kunnen uitgevoerd worden. Maar Marcus verknalt zijn kans en wordt daarom naar een andere school gestuurd, waar ook leerlingen met een beperking schoollopen. Ondanks dat hij baalt, blijkt de school toch anders dan hij zich had voorgesteld. En als hij ook nog eens op het spoor komt van een actie die het instituut in een slecht daglicht zou stellen, volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en lijkt er toch een link te bestaan tussen het speciale team en het instituut.

Hoewel dit boek deel uitmaakt van de ‘Vic Falls Missions’ is het hoofdpersonage Marcus en draait het hele verhaal rondom hem. Het gegeven is niet origineel; de Alex Rider-reeks van Anthony Horowitz, de Team Mortis-reeks van Bjorn Van den Eynde, de Body Guard-reeks van Chris Bradford of de Boy Nobody-reeks van Allen Zadoff handelen allemaal over hetzelfde thema. Jongeren die onder de radar van de officiële kanalen spionage- of bewakingsopdrachten uitvoeren met alle mogelijke bedreigingen die ze het hoofd moeten bieden. Waar deze reeks dan wel in verschilt is het gegeven dat er in het team een aantal leden zitten die een beperking hebben, maar wel één die hen bijzonder maakt omdat ze daardoor een gave hebben kunnen ontwikkelen die anderen niet hebben. Zo hebben ze elk hun specialiteit die hen en de anderen kan helpen een opdracht tot een goed einde te brengen. In dit verhaal worden ook alle mogelijke elektronische snufjes gebruikt die dezer dagen voorhanden zijn of zelfs nog niet voorhanden zijn.
Het is een vlot lezend verhaal, waarin de gebeurtenissen elkaar in snel tempo opvolgen en de lezer geboeid blijft. De personages zijn realistisch beschreven en de dialogen zijn vloeiend.
Het verhaal wordt verteld door een alwetend auteur die het vertelstandpunt laat verspringen van het ene personage naar het andere. Het motief voor één van de zaken die in het verhaal aan bod komen, een waarin wraak een grote rol speelt, en die het team moet oplossen, is niet helemaal duidelijk
Een spannend spionageverhaal met aandacht voor mensen met een lichamelijke beperking.
Goed voor enkele uren ontspannen leesplezier.

Winnaar van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2018.

Pol Van Damme - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Kriske

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Vic Falls Missions

Jaartal
2016

ISBN
9789461315427

Aantal pagina's
236

Prijs
€16,95