Het niet-zo-lieve heersbeestje

Coverafbeelding van: Het niet-zo-lieve heersbeestje

Trefwoord(en)
insecten
opstand

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Mo zit graag in het parkje in de buurt van haar huis. Ze is dol op insecten en vooral op lieveheersbeestjes. Ook al zijn die beestjes helemaal niet zo lief. Eerder heersbeestjes. En daar wil Mo bij helpen. Ze heeft zo’n beestje gevangen in een potje en geeft hem veel eten. Zo veel dat het beestje al snel uit het potje groeit. En blijft groeien. Tot hij groot genoeg is om Mo op zijn rug te dragen. Nu kan Mo haar plan uitvoeren, ze wil alle ouders wegjagen. Ze raadt al haar vrienden aan om een insect te vangen en het veel eten te geven. En dan, op een dag, vliegen ze allemaal op hun insect rond en proberen de volwassenen weg te jagen.

Mo is gek op insecten en is boos omdat volwassenen zoveel insecten doden. Het is dan ook haar boodschap dat insecten nodig zijn. En ouders uiteindelijk toch ook wel, maar ze moeten meer rekening houden met insecten. Ze moeten niet alles willen doden.
Mo’s lieveheersbeestje ziet er in de illustraties inderdaad niet erg lief uit. Maar toch zullen alle insecten samen de volwassenen een lesje leren. En al die reuzengrote insecten die zo prachtig voorgesteld worden, spreken tot de verbeelding. En ook al zijn ze op oorlogspad, toch zien ze er erg aaibaar uit. Hoofdpersonage Mo, voor wie het niet uitmaakt of ze haar een jongen of een meisje noemen, is een waardige verdediger van de natuur en beschermer van insecten. Een fijn voorbeeld voor alle lezers.

Mik Ghys - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Haayema   

Illustrator
Marieke van Ditshuizen   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2024

ISBN
9789021471051

Aantal pagina's
41

Prijs
€15,99