Het mysterieuze verhaal van de tentakeljongen

Coverafbeelding van: Het mysterieuze verhaal van de tentakeljongen

Trefwoord(en)
avontuur
familie
anders zijn

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Marina vertelt graag verhalen. Ze verzint de wonderlijkste dingen maar niet iedereen houdt van haar verhalen. De meeste inwoners van het dorp Aaldijk vinden haar een fantast. Ze geloven er dan ook niets van wanneer ze beweert dat er een jongen met schubben en tentakelhaar in het bouwvallige hutje op de verlaten pier woont. Maar wanneer de jongen op het strand aanspoelt, moeten ze haar wel geloven. De jongen, Willem, is op zoek naar de visser die hem verzorgde toen hij in zee gegooid werd door onbekenden. Marina wil hem helpen bij die zoektocht, maar wat ze ontdekt zet haar leven en dat van het hele dorp op zijn kop.

Willem is een fantasierijk en geheimzinnig personage. Zijn uiterlijk is bizar: tentakelhaar, schubben over zijn lichaam en krabbenscharen als handen. Toch komt hij helemaal niet griezelig over, integendeel. Het lijkt wel de liefste jongen van de wereld. Beleefd, hulpvaardig, gevoelig en onmiddellijk een fijne vriend voor Marina. Al snel wordt duidelijk dat er in het dorp personen zijn die meer weten over Willems bestaan en dat hij gevaar loopt. Dit is dus niet alleen een mysterieus boek maar ook erg spannend. Vanaf de eerste bladzijden wordt de lezer meegesleurd door het enthousiasme van Marina en wil hij meer weten over de geheimzinnige Willem. Elk hoofdstuk start met dezelfde vissentekening, zodat het duidelijk is dat al wat zich afspeelt in dit boek, in de leefwereld van de vissen en het vissersdorp thuishoort.
Deze tentakeljongen spreekt tot de verbeelding en zorgt tegelijk voor een spannend en toch gevoelig avontuur, een boeiend verhaal tussen fantasie en werkelijkheid.

Mik Ghys - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Richard Pickard   

Illustrator
Maxine Lee-Mackie

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2022

ISBN
9789030508328

Aantal pagina's
300

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Peculiar Tale of the Tentacle Boy

Vertaler(s)
Mijke Hadewey van Leersum