Het mysterieuze huis op de heuvel

Coverafbeelding van: Het mysterieuze huis op de heuvel

Trefwoord(en)
magie
familie
zoektochten
avontuur
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Hedy en Spencer gaan enkele weken bij hun opa logeren. Die was vroeger een befaamd goochelaar. Tot een truc mislukte en zijn vrouw voorgoed verdwenen was. Hij vond ze nooit meer terug. De kinderen ontdekken enkele raadselachtige boodschappen die misschien van hun verdwenen oma afkomstig zouden kunnen zijn. Ze willen op onderzoek, maar hun opa verbiedt hen een aantal kamers binnen te gaan. Ze krijgen hulp van een (pratend) berenvel en een (eveneens pratend) hertenhoofd. Ze worden echter gedwarsboomd door waterspuwers, een boosaardige magiër en een ridderharnas met een groot zwaard. Kunnen ze het mysterie oplossen?

De lezer moet even in het verhaal komen om er ten volle van te kunnen genieten. Maar eens mee met de magische wezens en hun gedragingen blijft het verhaal boeien. Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Hedy. Het meisje wordt beschreven als een ondernemend iemand die toch een zekere verantwoordelijkheid meedraagt en over haar kleinere broertje Spencer wil waken. Die kijkt erg op naar zijn opa en wil ook goocheltrucs leren. Maar hij wordt ook bang als er vreemde dingen gebeuren in het huis. Hij komt erg goed overeen met zijn zus. Samen gaan ze op onderzoek, al bezorgt hen dat slapeloze nachten en angstige momenten. De twee pratende dieren zorgen voor de humoristische noot in het verhaal met hun gekibbel. Maar ze steunen de kinderen wel. Opa John is als een wat norse grootvader geschetst die niet goed weet hoe hij met de kinderen moet omgaan. Ze zijn dan ook al lang niet meer bij hem op bezoek geweest. De houding van de kinderen en hun gesprekken komen geloofwaardig over.
De magische gebeurtenissen gaan in stijgende lijn tot een bijzonder spannende en fantasierijke finale. Een angstaanjagende epiloog laat een eventueel vervolg mogelijk.
Onderhoudend, leuk en spannend verhaal waar magie een grote rol speelt. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kelly Ngai
Mikki Lish

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000374335

Aantal pagina's
287

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The House on Hoarder Hill

Vertaler(s)
Esther Ottens