Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

aanrader Coverafbeelding van: Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Trefwoord(en)
avontuur
roadtrip
bedrog
moed

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Te Trois, Eddie, Tit en Julie zijn vier vrienden die opgroeien in Louisiana in 1904. Eddie is de zoon van een dokter maar de andere drie kinderen komen uit arme families. Wanneer ze op een dag 3 dollar vinden, voelen ze zich rijk. Ze besluiten om samen een revolver te bestellen uit de postordercatalogus van Walker & Dawn. Maar wanneer hun pakket aankomt, bevat het een horloge dat stuk is. Tit is er onmiddellijk weg van, maar de anderen willen de firma erover aanspreken. Tot er plots een man op een paard informeert of ze iemand kennen die een fout pakket gekregen heeft. De kinderen voelen aan dat er iets speciaals aan de hand is met het horloge en willen het zelf naar het hoofdkantoor van Walker & Dawn brengen. Het wordt een reis die ze nooit zullen vergeten.

Dit is een fantastisch reisverhaal over 4 kinderen die hopen op een betere toekomst. Dankzij het horloge verlaten ze hun geboortedorp en trekken naar de stad. Ze verwachten een mooie beloning, maar wat hen uiteindelijk overkomt hadden ze nooit kunnen dromen.
Hun gevaarlijke reis wordt verteld in drie delen, met telkens één van de vier kinderen als verteller en hoofdpersonage. Zo leer je elk personage uitvoerig kennen, door zijn eigen gedachten en door de blik van de anderen. Tit komt niet aan bod als verteller, maar speelt wel een cruciale rol in het verhaal en daardoor ook in de levens van zijn vrienden. Tijdens hun reis krijgen de kinderen te maken met racisme, bedrog en diefstal, maar toch slagen ze er in om nooit de moed op te geven. De auteur brengt hun avonturen op een zeer intrigerende en boeiende manier. Dit reisverhaal laat je niet meer los, het blijft tot de laatste bladzijde spannend en verrassend.
Een fascinerende aanrader!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2019 en winnaar van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2020.

Mik Ghys - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Davide Morosinotto

Uitgeverij
Fantoom   


Jaartal
2018

ISBN
9789059246003

Aantal pagina's
472

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Il rinomato catalogo Walker & Dawn

Vertaler(s)
Manon Smits   
Pieter van der Drift