Het mysterie van Winterhuis Hotel

Dit is het derde en laatste deel van de trilogie over de geheimen in Winterhuis Hotel. Elizabeth woont er nu al enkele maanden en heeft het er erg naar haar zin. Ze kijkt uit naar de paasvakantie, dan komen haar beste vriend Freddy en zijn ouders naar het hotel. Elizabeth kan de hulp van Freddy goed gebruiken, want er gebeuren weer geheimzinnige dingen in het hotel. Geregeld beeft de ondergrond en een belangrijk boek verdwijnt uit de afgesloten vroegere kamer van Graciella. Elizabeth is ervan overtuigd dat Graciella nog steeds probeert om weer levend te worden. Ze voelt ook dat haar eigen magie steeds sterker wordt. Samen met Freddy gaat ze weer op zoek doorheen het hotel naar geheimzinnige boodschappen. Zal ze Graciella eindelijk kunnen overwinnen?

Dit boek is een waardige afsluiter voor een ijzersterke mysterieuze trilogie. Al snel voel je weer de dreigende sfeer in het hotel sterker worden. Vooral door wat Elizabeth ziet en voelt, en door haar twijfels over haar eigen magie. Ze herkent de gevoelens van Graciella, die iets anders wou doen dan wat haar familie voor haar gepland had. Elizabeth voelt hetzelfde, want ze krijgt sterk het gevoel dat haar grootvader haar als opvolger in zijn hotel ziet. En Elizabeth wil zoveel meer, vooral dan de wijde wereld verkennen. Die gevoelens beïnvloeden haar gedrag en zorgen ervoor dat ze niet meer met volle teugen kan genieten van het leven in Winterhuis Hotel. De combinatie van de strijd tegen Graciella en haar innerlijke strijd zorgt voor een spannend avontuur en gelukkig ook voor een deugddoend slot.
Opnieuw wordt er gespeeld met taal. Freddy en Elizabeth blijven kampioen in het bedenken van anagrammen, maar deze keer beleven ze ook plezier aan omkeerwoorden en omgekeerd praten. Al die taalspelletjes helpen hen uiteraard ook bij het ontcijferen van verborgen boodschappen. Elk hoofdstuk heeft ook een verstopt woord in de titel, dat in grijs wordt weergegeven en een detail uit het hoofdstuk verraadt. Daarnaast zijn er nog enkele illustraties die het geheel verluchten.
Een fascinerende en boeiende trilogie vol mysteries en magie.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ben Guterson   

Illustrator
Chloe Bristol   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Winterhuis Hotel

Jaartal
2020

ISBN
9789025880125

Aantal pagina's
348

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Winterhouse Mysteries

Vertaler(s)
Imme Dros