Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie M.G.) Schmidt werd geboren in Kapelle nabij Goes in Zeeland in 1911 en stierf in Amsterdam in 1995.  Zij was in binnen- en buitenland een alom gekende schrijfster van verzen, liedjes, verhalen, boeken, toneelstukken, musicals, radio- en televisiedrama en meer. Haar diverse teksten staan in vele geheugens gegrift. Want wie kent er niet de spin Sebastiaan? Of Pluk van de Petteflet? Wie kent niet Jip en Janneke? Of Dikkertje Dap of Beertje Pippeloentje? En veel meer. Stuk voor stuk klassiekers vol fantasie die her en der verspreid zijn.
Daarom kunnen wij het initiatief van uitgeverij Querido alleen maar toejuichen om een rijke selectie van haar teksten bij elkaar te verzamelen in deze dikke, fraaie bundel van net geen 300 pagina’s dik.
Je vindt er verschillende verhalen in terug van Pluk van de Petteflet en van Jip en Janneke, van Minoes en van Abeltje, van Floddertje en van Otje, en van vele anderen. Netjes afgewisseld met de heerlijke verhalende verzen over de spin Sebastiaan, het schaap Veronica, de heks van Sier-kon-fleks, Isabella Caramella, en over zoveel meer.
Noem het en je vindt het hier terug. En voor meer (want al deze teksten creëren ongetwijfeld een honger naar meer) is er de bib of de boekenhandel met andere uitgaven.
In deze bundel vind je niet alleen de gekende illustraties van Fiep Westendorp terug, maar ook vele nieuwe illustraties van hedendaagse illustratoren. Zoals Yvonne Jagtenberg, Milja Praagman, Martijn van der linden, Arevik d’Or, Gerda Dendooven, Djenné Fila, Philip Hopman, en vele anderen.
Dit is een niet te missen (voorlees)bundel voor jong én oud. Als kennismaking met de rijke taal en fantasie van deze tijdloze meester-verteller of als her-ontdekking na vele jaren in de vergetelheid te zijn geraakt. 

Eric Vanthillo - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
Fiep Westendorp   
Yvonne Jagtenberg   
Sarah van Dongen   
Milja Praagman   
Puck Koper   
Marieke van Ditshuizen   
Noëlle Smit   
Arevik d’Or   
Sieb Posthuma   
Martijn van der Linden   
Fleur van der Weel   
Philip Hopman   
Djenné Fila   
Carl Hollander
Annemarie van Haeringen   
Gerda Dendooven
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2021

ISBN
9789045126739

Aantal pagina's
277

Prijs
€21,99