Het mooiste boek van alle kleuren

Coverafbeelding van: Het mooiste boek van alle kleuren

Trefwoord(en)
kleuren
weetjes
zoeken
ontdekken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Tom Schamp neemt je in dit groot formaat (34cm x 28cm) prentenboek vol kleur (en dit is zonder twijfel een vet understatement…) mee op een trip waar je niet weet waar eerst gekeken (en gelezen).
Het verhaal start hoogst eenvoudig: Otto opent de gordijnen en buiten ziet hij alleen maar grijs. Is het werkelijk ‘alleen maar’? Want op de volgende dubbele pagina zien we wat allemaal grijs kan zijn en hoeveel tinten grijs er bestaan. De volgende dubbelpagina-grote spread toont je alles in zwart en wit en hoe de beiden niet zonder elkaar kunnen bestaan. En zo gaat het verder, pagina na pagina… Telkens 2 dubbele pagina’s per kleur: geel, oranje, rood, roze, blauw, groen en bruin. Afsluiten doet hij met 2 grote spreads waar alle kleuren samen komen.
Een waar festijn vol details, grapjes, woordspelen, … Voor jong én oud! Aan fantasie en humor geen gebrek. En ondertussen steek je ook nog heel wat op. Want aan weetjes ook geen gebrek.
Duidelijk het resultaat van een grenzeloze fantasie en vele associatieve ideeënstromen. Tegelijkertijd ook het resultaat van een vlotte pen(seel) waarmee de auteur tekent en schildert op en door en naast elkaar.
Het geheel oogt aantrekkelijk en nodigt je uit om op ontdekking te gaan. Keer na keer. En elke keer wanneer je denkt “nu heb ik alles gezien”, ontdek je weer wat nieuws. Heerlijk!

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Schamp   

Illustrator
Tom Schamp   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2018

ISBN
9789401443630

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,99