Het monstermeer

aanrader Coverafbeelding van: Het monstermeer

Trefwoord(en)
eenden
bang
monsters
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Vier eenden trekken naar een meer om te zwemmen, maar één van hen, Erik, vertrouwt het niet. Volgens hem zit er een monster in het meer. Maar de andere eenden stellen hem gerust. Dat is maar een verhaaltje volgens hen, er zitten alleen vissen en kikkers in het meer. Erik neemt een kijkje onder water en ontdekt toch een monster. Hij schreeuwt het uit, maar zijn vrienden geloven hem niet. Het monster nodigt Erik uit om een kijkje te nemen onder water, waar hij een onbekende maar kleurrijke wereld ontdekt. Ondertussen zwemmen zijn vriendjes vrolijk verder. Tot ze ontdekken dat Erik verdwenen is. Ze raken in paniek. Maar Erik duikt weer op en stelt hen gerust. En ze geloven hem met plezier. Want monsters bestaan niet, zeker niet in dit meer…

Een nieuw prentenboek van Leo Timmers is altijd een feest. Zijn kijk op de onderwaterwereld van de monsters is heerlijk fantasierijk. Zoveel kleuren en zoveel details in elke illustratie, dat werkt heel uitnodigend. Het sobere begin, alleen met de vier eenden, neemt je onmiddellijk mee op sleeptouw. Het schept verwachtingen, vooral wanneer de eenden aan het meer komen. Daar zou je eerst de vrienden van Erik geloven wanneer ze beweren dat er alleen vissen en kikkers in het water zitten. Die kan je ook zelf zien. Tot je ze plots angstig ziet wegzwemmen en de bek van iets heel groot verschijnt. Daar wordt het verhaal spannend, want terwijl je dat monster ziet verschijnen, blijven Eriks vrienden bovenaan de bladzijde beweren dat er geen monsters zijn. De paniek bij Erik wanneer hij het monster ontdekt, is het spannendste moment uit het verhaal. Daarna wordt het een vrolijke reis naar de kleurrijke onderwaterwereld, bevolkt door talrijke grappige monsters. Voor die onderwaterwereld wordt de kijker verwend met een dubbele uitklappagina boordevol details, waar dus heel wat te ontdekken valt. En ondertussen beweren die vriendjes van Erik nog steeds dat ze helemaal alleen zijn. Heel grappig! Dat Erik na het bezoek aan die onderwaterwereld zijn vrienden gerust stelt door te zeggen dat er helemaal geen monsters zijn, is een onverwacht einde.
Tekst vind je amper in dit verhaal, en dat is ook helemaal niet nodig. De prenten vertellen alles. Maar die enkele zinnen die de auteur uitkoos, zorgen wel voor een extra grappige toets door het contrast met de illustraties.
Dit vrolijke monsterverhaal heeft een grappige plot en prachtige illustraties. Een fantastische aanrader.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Timmers   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045127965

Aantal pagina's
35

Prijs
€17,99