Het monster van het Mistmoeras

Coverafbeelding van: Het monster van het Mistmoeras

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
fantasy

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De rust is weergekeerd in het Dassenbos na het avontuur van Brom, Fea, Slink en Pips die het tegen Horkus hadden opgenomen. Ze vinden die rust eigenlijk wat saai worden. Alsof ze op hun wenken bediend worden, komt er onheilspellend nieuws uit het Everwoud. Eerst verdwenen er mannen, maar sinds kort ook kinderen. Het monster van het Mistmoeras zou dat op zijn geweten hebben. De vier vrienden gaan dan ook dadelijk in op de vraag om hulp om het monster te verslaan. Ze trekken echter door onherbergzaam gebied waarin tal van gevaren loeren. En de tijd dringt want elke dag dat het monster vrij rondloopt, kunnen er nog meer kinderen verdwijnen.

Dit is het tweede deel uit een reeks rond het vossenduo Fea en Slink, de das Brom en de eekhoorn Pips. Net als in het eerste deel moeten ze een aantal gevaren het hoofd bieden vooraleer ze de eigenlijke bedreiging kunnen aanpakken. Ook nu ontmoeten ze een aantal andere wezens die hen helpen en anderen die hen bedreigen.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op waardoor de jonge lezer geboeid blijft.
Het verhaal leest bijzonder vlot want de bladspiegel is erg overzichtelijk. Er zijn heel wat korte zinnen en elke nieuwe zin begint telkens op een nieuwe regel wat het voor minder makkelijk lezende kinderen eenvoudiger maakt.
De kleine onverschrokken eekhoorn zorgt voor de humoristische noot door te pas en te onpas gezegdes en spreuken te spuien op een foute manier zodat zijn uitspraken best grappig overkomen.
Elk deel van het verhaal begint met een dubbele-paginagrote wit-zwart illustratie die een gegeven uit dat deel visualiseert.
Een aantal elementen zijn niet origineel en wat oudere lezers zullen sommige gebeurtenissen herkennen uit andere verhalen of filmscènes.
Het verhaal verloopt wensvervullend, alles komt voor iedereen tot een goed einde en het goede heeft het kwade alweer overwonnen.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Frieda Van Raevels

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Sagen van het Dassenbos

Jaartal
2016

ISBN
9789462344976

Aantal pagina's
175

Prijs
€14,95