Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Coverafbeelding van: Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Trefwoord(en)
helpen
geheimen
vriendschap
verzamelen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Nina, Alfa, Ruben en Kai werken samen voor het geheime Ministerie van Oplossingen. Ze proberen mensen te helpen, maar het mag alleen gebeuren als het geheim blijft. Zo ontdekken Nina en Alfa dat de nieuwe meester bij hen op school een probleem heeft. Zijn vader is een fanatieke verzamelaar die niets weggooit. Maar nu heeft die vader een ongeval gehad en moet zijn zoon het hele huis opruimen, want het is er niet veilig meer. Nina en Alfa schakelen het Ministerie in en komen meester Isaac helpen opruimen. Dat de zus van de meester ook alleen stiekem wil helpen, vinden ze niet eigenaardig. Tot blijkt dat de oude man een belangrijke ontdekking gedaan heeft over brandstof. En dat er geïnteresseerden zijn die die ontdekking te pakken willen krijgen. Tal van intriges duiken op en de kinderen hebben hun handen vol met hun geheime hulp.

Opnieuw een origineel en spannend hulpplan van het Ministerie van Oplossingen. Terwijl de kinderen vol enthousiasme hun plannen uitvoeren, zijn er op de achtergrond de twee oude dames die hen mee begeleiden. Maar natuurlijk ook de gevaarlijke Zilvermannen, die niets liever willen dan het Ministerie opdoeken. Die spanning voel je doorheen heel het boek en krijgt een belangrijk hoogtepunt tegen het einde van het verhaal. Maar eerst leef je volledig mee met de opruimers van dienst, want op deze manier helpen lijkt zeer eenvoudig. Dat meester Isaac de personen die hem helpen niet mag herkennen als leerlingen van zijn school, zorgt ook voor extra spanning. Maar dat is nu eenmaal de werkwijze van het Ministerie. Wat vooral voor verrassingen zorgt is dat je niet iedereen kan vertrouwen tijdens zo’n klus.
De vlotte en levendige personages zorgen voor veel actie. Hun verschillende karakters vullen elkaar mooi aan, en de verliefdheid van Nina speelt ook nog mee. Pittige grijsgetinte tekeningen vullen het verhaal mooi aan.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sanne Rooseboom   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000362547

Aantal pagina's
238

Prijs
€14,99