Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

Coverafbeelding van: Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

Trefwoord(en)
detective
helpen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Een van de belangrijkste regels van het Ministerie van Oplossingen is dat ze iedereen helpen, niet alleen wie ze aardig vinden. Wat erg lastig is voor Nina en haar vrienden wanneer ze Ralf ontmoeten. Hij is voortdurend boos en doet dan andere kinderen pijn. Omdat hij steeds zo onaardig is, wil Nina hem liever niet helpen. Maar de andere medewerkers van het Ministerie willen wel iets voor hem doen en starten een onderzoek.  Maar zo komen ze tot een wel erg vervelende ontdekking…

Opnieuw staat de ploeg van het Ministerie van Oplossingen paraat om iemand te helpen zonder dat hij het doorheeft. Maar dit keer is dat een erg lastige opdracht, om verschillende redenen. Knap is hoe de auteur al die twijfel van de medewerkers vorm geeft. Maar ook hoe ze de ellende beschrijft waarin Ralf terecht gekomen is. Ze beschrijft op een realistische en herkenbare manier situaties in het leven van kinderen die ervoor zorgen dat ze niet gelukkig zijn. En vooral dat ze dat afreageren op anderen, waardoor ze steeds meer alleen gelaten worden. Die eenzaamheid is verstikkend en verdient een oplossing. Iets waarvoor het Ministerie van Oplossingen zeer geschikt is.
De personages van deze reeks zijn al bekend maar in elk boek leer je ze wat beter kennen. Het is een vrolijke vriendengroep waarbij de combinatie van kinderen met bejaarden erg goed werkt. Hun belevenissen doen lezers dromen over een eigen Ministerie. Hun avonturen lijken erg realistisch en zijn heel geloofwaardig. De stijl is vlot en enkele sfeervolle illustraties verluchten het geheel.
Een heerlijk nieuw avontuur van het Ministerie van Oplossingen.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sanne Rooseboom   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000374984

Aantal pagina's
235

Prijs
€14,99