Het meisje met twee vaders

Coverafbeelding van: Het meisje met twee vaders

Trefwoord(en)
familie
vaders
vooroordelen
verwachten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Nova gaat vroeg naar bed want de volgende dag komt er een nieuw meisje in de klas en Nova wil de eerste zijn die haar ziet. Ze ontmoet Mathilde en die vindt dezelfde dingen leuk als Nova. Maar er is iets speciaals aan Mathilde: ze heeft twee vaders. Ze nodigt Nova uit om te komen eten en die is in de wolken. Ze verwacht van die twee papa’s twee keer de pret die ze met haar eigen vader heeft. Maar dat valt tegen, het is er minder leuk dan ze dacht. Eigenlijk is het gewoon zoals thuis.

Dit vrolijke prentenboek speelt in op de verwachtingen die Nova heeft van de twee papa’s. Omdat Nova met haar papa veel plezier maakt, denkt ze dat Mathilde met twee papa’s nog veel meer plezier maakt. Tot haar verbazing gaat het er niet zo veel anders aan toe dan bij haar thuis, er bestaan zelfs nog meer regeltjes. Voor Mathilde zijn die twee papa’s heel gewoon, en Nova ontdekt dat dat inderdaad zo is, net als thuis.
De vlotte tekst en de sfeervolle illustraties zorgen ervoor dat dit verhaal prettig voorleest en een duidelijke boodschap heeft.

Mik Ghys - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Mel Elliott   

Illustrator
Mel Elliott   

Uitgeverij
Randazzo   


Jaartal
2019

ISBN
9789493007031

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The girl with two dads

Vertaler(s)
Loes Randazzo