Het meisje met de zwavelstokjes

‘Het meisje met de zwavelstokjes’, het gekende sprookje van Hans Christian Andersen dat zich afspeelt op kerstavond, is al tal van keren verteld en her-verteld.
Deze keer hebben Marianne Busser en Ron Schröder, bekend van vele kinderboeken vol humor en fantasie, hun tanden gezet in een vertelling ervan op rijm. En daar zijn ze grotendeels in geslaagd. De korte zinnetjes op rijm lezen vlot (voor).
In de inleiding schrijven ze over zwavelstokjes en de tijd van Hans Christian Andersen. Een mooie aanvulling om het verhaal beter te kunnen plaatsen in de tijd en zijn lokale gebruiken.
Op het einde van het verhaal wordt in deze versie de hemel en het goede leven daar wel erg sterk in de verf gezet. Je houdt ervan, of niet. Het is maar dat je het weet.
De prenten vol sfeer en kleur ogen erg lieflijk en uitleggerig en te romantisch, wat de sprookjessfeer niet echt ten goede komt. Het verbreekt vaak de suggestie of doodt de fantasie en vult te veel in. Sommigen zullen deze prenten in hun hart sluiten vanwege de sfeer, terwijl ze anderen niet zullen bekoren.

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
Leontine Gaasenbeek   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2023

ISBN
9789000389513

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99