Het meisje en de rots

Coverafbeelding van: Het meisje en de rots

Trefwoord(en)
verdriet
emoties
depressie
angsten
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Het meisje was deeg aan het kneden voor brood toen er werd aangebeld. Er werd een pakket geleverd op haar naam: een ruwe en harde rotsblok die groot en onverzettelijk was. Ze probeerde er van af te komen, maar dat lukte niet. Ze worstelde ermee, probeerde het los te laten, probeerde zich eroverheen te zetten, probeerde het een plek te geven, legde zich er bij neer, … Maar wat ze ook deed, het rotsblok zat muurvast. En het voelde zo zwaar als drie auto’s en zeven olifanten op elkaar gestapeld. Sommige mensen wilden haar helpen, anderen vonden het niet erg en zeiden dat ze niet zo moest overdrijven en nog anderen zagen het niet. Tenslotte, aan de ravijn waar mensen allerlei spullen dumpten, kreeg ze hulp uit onbekende hoek en nam ze haar lot in eigen handen. Met grote inzichten en een mooi en louterend proces als gevolg…

Dit pakkende prentenverhaal met grijzige potloodtekeningen is herkenbaar voor groot en klein. Want iedereen heeft er wel mee te maken, met groot en klein verdriet. En wat doe je daar dan mee?
De beknopte tekst is helder en ontdaan van mogelijke ballast. Zo vertelt en doorloopt het verhaal alle fasen van verwerking zonder belerend of betuttelend te zijn. Het biedt voldoende ruimte voor de eigen verbeelding en aanvoelen van de lezer/kijker/luisteraar.
De al even sobere prenten prikkelen je verbeelding en duiden helder de emoties en de fasen van de verwerking.
Op die manier vertellen tekst en beeld samen een pakkend verhaal dat herkenbaar is voor jong en oud en dat ongetwijfeld tot boeiende en persoonlijke gesprekken zal leiden . Een origineel geheel dat tevens opvalt door zijn uiterst verzorgde en uitgekiende vormgeving door Mieke Verloigne van Studio Lannoo.

Eric Vanthillo - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien In-‘t-Ven

Illustrator
Martha Verschaffel   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2024

ISBN
9789401498234

Aantal pagina's
80

Prijs
€19,99