Het Mayamysterie

Coverafbeelding van: Het Mayamysterie

Trefwoord(en)
avontuur
feesten
mysteries

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Kaj mag mee met zijn beste vriend Thijmen en diens ouders op vakantie naar Mexico. Kort na hun aankomst gaan beide vrienden op stap in de omgeving. Bij een vervallen huisje wil Kaj wel eens binnenkijken. Ze vinden er iets dat er eigenlijk niet thuishoort, een zak met daarin enkele beeldjes. Later horen ze dat oude Mayabeeldjes erg veel waard zijn. Als ze de volgende dag nog eens teruggaan, is de zak verdwenen. Erger is dat ze betrapt worden. Ze moeten het op een rennen zetten. Wie waren die mannen? Dieven? Het laat Kaj niet los.

Het verhaal neemt de lezer mee naar het feest van de ‘Día de Muertos’, het feest voor de doden in Mexico. Twee vrienden houden er vakantie. Maar terwijl Kaj een avontuurlijke, nieuwsgierige jongen is, blijkt Thijmen een rustige jongen te zijn die liever wil luieren op het strand dan achter het avontuur aan te gaan. Toch wordt hij door zijn vriend meegesleept in dit ongewild avontuur.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van beide jongens. Hier en daar krijgt de lezer toch wel de indruk dat één en ander tegenstrijdig lijkt of te toevallig.
In dit verhaal overheerst het avontuur en wordt de lezer in het ongewisse gelaten over wat er echt aan de hand is. Pas in de finale wordt duidelijk hoe de vork in de steel steekt. En die is toch een beetje ongeloofwaardig. Maar goed, het gaat hem in dit verhaal enkel om het avontuur, zonder verdere bedoelingen.
De zwart-wit illustraties zijn eenvoudig en verluchtigen het verhaal.
Een avontuurlijk verhaal dat snel wegleest, maar niet meer dan dat.

Pol Van Damme - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Li Lefébure   
Esther Walraven

Illustrator
Niels van Houten

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044838954

Aantal pagina's
135

Prijs
€14,95