het maan-mysterie

Coverafbeelding van: het maan-mysterie

Trefwoord(en)
maan
vermist
detective

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Dash woont samen met zijn familie op de maan. Samen met de andere bewoners van de maanbasis vormen ze een kleine gemeenschap die vanop de aarde door iedereen gevolgd wordt. Daardoor is er even paniek wanneer de commandant van de basis verdwenen is. Binnen is ze nergens te vinden en een zoektocht buiten de basis loopt bijna slecht af wanneer Dash ontdekt dat er ruimtepakken defect zijn. Omdat Dash reeds de moord op een wetenschapper in de basis opgelost heeft, wordt zijn mening nu ook gevraagd over deze mysterieuze verdwijning. Maar het is zijn zusje dat deze keer voor de oplossing zorgt.

Na ‘de maan-zaak’ is dit opnieuw een spannend avontuur op de maan. De kleine gemeenschap die daar moet samenleven, heeft het niet gemakkelijk. Vooral de ‘toeristen’, die veel geld betaald hebben om mee naar de maan te mogen, zorgen voor veel problemen. Dash is een nuchtere twaalfjarige die een klare kijk heeft op al wat gebeurt. Hij heeft ook een geheime vriendin, een alien, die hem bezorgd maakt over de toekomst van de mensheid.

Geloofwaardige personages die verplicht moeten samenleven zorgen voor heel wat spanningen. Net als het vorige avontuur van Dash is dit een zeer spannend avontuur, een boeiende detective in een uitzonderlijke omgeving.

Mik Ghys - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Stuart Gibbs   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2016

ISBN
9789000345991

Aantal pagina's
317

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Spaced Out

Vertaler(s)
Sofia Engelsman