Het licht dat door het donker danst

Coverafbeelding van: Het licht dat door het donker danst

Trefwoord(en)
winter
licht
nacht
sneeuw

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het noorderlicht spreekt tot ieders verbeelding. Yuval Zommer neemt je in prachtige prenten mee op een reis naar het mysterieuze noorden.

Yuval Zommer is vooral bekend van zijn informatieve boeken zoals Het bijzondere beestjesboek, Het briljante bloemenboek en Het vrolijke vogelboek. Met Het licht dat door het donker danst bewijst hij dat zijn illustraties het ook fantastisch doen in een verhalend prentenboek. Al mag dat niet verbazen want zijn informatieve boeken hadden sowieso al een hoog prentenboekgehalte. In zijn typerende stijl schetst hij het hoge noorden. Het geheel is een donker, maar nooit grimmig boek vol magie. Het verhaal vertelt over het licht dat ontstond uit de zon, over de hele aarde reisde en iedereen betoverde en tenslotte eindigde als het prachtige noorderlicht. De tekeningen volgen de tekst, of is het andersom? Dat maakt de technische kant van de vertaling niet eenvoudig. Maar Bette Westera is een bewezen taalvirtuoos dus wie beter dan zij om het poëtische verhaal op rijm voor Nederlandse lezers toegankelijk te maken. Een bijzonder knappe prestatie! Is de tekst misschien nog iets te abstract voor je kleintje? De prenten betoveren kinderen en volwassenen van alle leeftijden.
Het licht dat door het donker danst is een prachtig boek voor het hele gezin. Het licht donkere winteravonden moeiteloos op.

Mathilde Lemm - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Yuval Zommer

Illustrator
Yuval Zommer

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2021

ISBN
9789060389393

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Lights that Dance in the Night

Vertaler(s)
Bette Westera