Het leven en jij

Coverafbeelding van: Het leven en jij

Trefwoord(en)
leven
dood
verwondering
filosoferen

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

De Noorse auteur Elisabeth Helland Larsen schreef deze quasi filosofische bespiegeling over het leven voor jong (vanaf 6jaar) en oud. De Pools-Belgische filosofe Alicja Gescinska vertaalde haar woorden met gevoel voor poëzie. Voeg daarbij de fijngevoelige prenten van Marine Schneider, en je hebt een (leeftijdloos) boek dat je verbaast en verwondert.
Het hoofdpersonage is het leven zelf. Zij (of is het een hij?) doet alles groeien en bewegen en is aanwezig in alles wat ademt, zowel bij dieren als bij mensen. Iedereen die haar ontmoet heeft een eigen lichaam dat kan horen, zien, voelen en proeven. Zij geeft aan alle mensen kracht en hoop, vrede en liefde. Zij is altijd bij je en herhaalt het steeds weer: “In de hele wijde wereld is er maar één enkel iemand zoals jij! En elke dag kun je de wereld laten zien wie je bent!
Een cadeauboek bij uitstek!
De sobere en zuinige tekst laat zich langzaam ‘proeven’ en doet je reflecteren over je eigen leven. De zacht gekleurde , licht naïeve prenten kloppen hier perfect bij. Zij verluchten het geheel op passende wijze. Mooi hoe het leven verbeeld wordt als een vluchtig personage dat niet te grijpen is maar wel overal aanwezig.
Een bijzonder filosofisch kijk- en (voor)leesboek over het leven en de dood dat stof levert tot gesprek.

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Elisabeth Helland Larsen

Illustrator
Marine Schneider

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401475983

Aantal pagina's
42

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Jeg er Livet

Vertaler(s)
Alicja Gescinska