Het LEGO Spelletjes boek

Coverafbeelding van: Het LEGO Spelletjes boek

Trefwoord(en)
spelen
Lego

Genre
hobby

Vanaf
7 jaar

Dit boek bevat 50 spelletjes, van schuifpuzzels, wiebeltorens, dominosteentjes tot een bingo of sudoku. Er zitten breinkrakers bij, puzzels om alleen of samen op te lossen, spelletjes om alleen of samen te spelen. Een boeiend spelletjesboek dus.
En toch heeft dit boek nog iets extra. Al wat in dit boek staat, kan je immers maken met Lego. Dat betekent dat je eerst moet bouwen en daarna de puzzel kan maken. Of eerst de juiste steentjes bij elkaar moet zoeken en daarna pas het spel kan spelen.
Allemaal origineel bedacht want er bestaan immers heel veel spelletjes waar je een Logo-variant op kan bedenken.
Elk spel krijgt 1 of 2 bladzijden, waarop de lezer/bouwer duidelijk kan zien wat hij moet zoeken of bouwen vooraleer hij kan spelen. Wanneer de voorbereidingen getroffen zijn, kan je lezen hoe je het spel moet spelen. Die uitleg wordt gegeven in verschillende stappen, zodat heel duidelijk is wat de spelers moeten doen. Soms worden nog suggesties gegeven om het spel nog moeilijker te maken. Vooraan in het boek staat een inhoudsopgave zodat je het spelletje dat je zoekt snel kan terugvinden.
In de cover van het boek zit een flap waar een pakketje Lego verpakt zit. Met de 45 uiteenlopende steentjes die daarin zitten, kan je heel wat leuke accenten aanbrengen aan de te bouwen spelletjes. Maar het is natuurlijk niet voldoende om alle spelletjes mee te bouwen, daar heb je nog een eigen voorraad stenen voor nodig.
Voor Legoliefhebbers is dit in ieder geval een bron van inspiratie om zelf spelletjes te maken. En dan samen te spelen. Uren bouw- en speelplezier verzekerd!

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tori Kosara

Uitgeverij
Meis & Maas   


Reeks
Lego

Jaartal
2020

ISBN
9789030507567

Aantal pagina's
75

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The LEGO Games Book

Vertaler(s)
Richard Borgman