Het land van Ooit

Coverafbeelding van: Het land van Ooit

Trefwoord(en)
vriendschap
wereld
vrede
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Zeven kinderen tekenen een land vol fantasie op een groot vel papier. Maar dan zien ze in de lucht rozige wolken en voelen ze vlinders en kriebels in hun buik. Weg met de potloden, stiften en krijt en zien waarheen die gloed hen leidt. Ze graven een diepe put, dwalen in gangen onder de grond en komen zo bij een gouden deur. En daar, achter die deur… Hun mondjes vallen open, dat hadden ze niet durven hopen. Dit geloven grote mensen nooit, want ze zijn nu in het land van hun tekening, het land van Ooit. Daar in dat land is alles rustig en leven de dieren vreedzaam samen. Ze ontdekken er het grote geheim: ‘Blijf speels, dan verdwijnt het nooit, dit magische land van Ooit’. Daarna keren ze terug naar huis waar oma op hen wacht. Ook zij herinnert zich die betoverende plek, dat land van Ooit. En dan vallen ze met zijn allen in een diepe slaap. Met een handje vol herinneringen en een hoofd vol dromen om zachtjes van de dag te bekomen.

Opvallend aan dit boek zijn de dromerige prenten vol sfeer en warme tinten. Zij lokken je als kijker mee naar dat land waar alles mooi is en waar het goed toeven is. Een soort Utopia. Spanning en conflict moet je hier niet zoeken, het verhaal is eerder een opsomming van dromerige acties en sfeervolle momenten samen.
De tekst op rijm voelt geforceerd aan. De auteur gebruikt woorden of verklankingen om het rijmen te doen kloppen, maar ze staan de vlotheid van het geheel in de weg.
Het boek is gemaakt in samenwerking met de winkel ‘Het land van Ooit’ in Kontich, de winkel voor kinderen en baby’s. Tenminste, dat vermoeden we. Want daarover vinden we in het boek niets terug, tenzij het logo in de titel en de verwijzing achteraan bij de colofon. 

Eric Vanthillo - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Femke Vanbelle

Illustrator
Flore Deman   

Uitgeverij
Vrijdag   


Jaartal
2022

ISBN
9789464341430

Aantal pagina's
38

Prijs
€15,00