Het land van Morion

Coverafbeelding van: Het land van Morion

Trefwoord(en)
vriendschap
eiland
overleven

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Op een avond trekt Tessa naar het bos, alleen. Ze verzwikt haar voet en kan niet meer verder. Ze wordt gevonden door een mysterieuze man, die haar meeneemt naar zijn huis en haar verzorgt. Tessa maakt er kennis met Fin. De jongen is ernstig ziek en kan enkele geholpen worden met het zeldzame blauwkruid. Maar dat groeit enkel op een onherbergzaam eiland voor de kust dat erg moeilijk te bereiken is.

Dit vrij korte verhaal speelt zich in een onbepaalde tijd op een onbepaalde plaats af. In eerste instantie is dat niet erg duidelijk wat voor enige verwarring zorgt bij de lezer. Het is een tijd waarin mensen zich per paard verplaatsen, waar kruidenmiddeltjes gebruikt worden tegen ziektes, waar een genezer langs de dorpen gaat.
Het verhaal wil een boodschap meegeven aan de lezer. Om dit te bereiken heeft de auteur het geheel met een romantische sfeer omgeven. Iedereen meent het goed, heeft het beste met elkaar voor, laat zich leiden door de gebeurtenissen en gaat tot het uiterste om zijn doel te bereiken.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Tessa. De lezer zit dus mee in de huid van Tessa en ervaart de gebeurtenissen door haar ogen, wat zij denkt en voelt en doet.
Toch zal een opmerkzame lezer zijn/haar wenkbrauwen fronsen bij een aantal gebeurtenissen en wendingen in het verhaal. Daardoor verliest het een deel van zijn geloofwaardigheid.
Een zacht avonturenverhaal over moed en doorzetting dat toch niet helemaal kan overtuigen.

Pol Van Damme - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Phebe Rasch   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2015

ISBN
9789044823295

Aantal pagina's
72

Prijs
€13,95