Het land van de Nijl

Coverafbeelding van: Het land van de Nijl

Trefwoord(en)
Egypte
reizen
ontdekken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Haas zit in de tuin en leest een boek over het Oude Egypte. Zij zou er graag naartoe gaan. Naar de farao’s en de tempels en de piramides. Vos wil met haar mee want hij wil een echte mummie zien. Gelukkig is er net op dat moment hun vriend Rob. Rob die alles te koop heeft, ook een reis naar het Oude Egypte. Samen vertrekken zij. Rob brengt hen naar de Nijl, die ze afvaren tot aan een Egyptisch huis. Later gaat de reis naar een tempel, naar de markt en naar de piramides. En na heel wat avonturen en ontdekkingen komen zij weer terug thuis, waar een lege maag gevuld moet worden…

In dit samenleesboek valt heel wat te ontdekken. Niet alleen veel info over Egypte, maar ook letters en woorden en fijne grapjes. Vanden Heede speelt met taal zoals we van haar gewend zijn. Zij schrijft met vlotte pen en creëert woordgrapjes die origineel en humoristisch zijn. Ook de typische karakters van Vos en Haas zorgen weer voor grappige conflicten.
De kleurrijke tekeningen van Tjong-Khing sluiten hier naadloos bij aan. Mooi hoe hij de typische elementen uit het Oude Egypte er in verwerkt.

Eric Vanthillo - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2017

ISBN
9789401441322

Aantal pagina's
50

Prijs
€17,99