Het land van de grote woordfabriek

Coverafbeelding van: Het land van de grote woordfabriek

Trefwoord(en)
taal
woorden
spreken
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit magische prentenboek, dat een ware ode is aan de taal en het woord op zich en tegelijkertijd ook aan de pure liefde, kreeg een nieuwe uitgave ‘in het klein’ als geschenkboek, als hebbeding, als koesterboek. De oorspronkelijke Nederlandstalige uitgave dateert van 2009.
In het land van de grote woordenfabriek wordt er bijna niet gesproken. Want elk woord moet je er kopen en sommige woorden zijn erg duur. Alleen rijke mensen tateren er op los. Minder rijken vinden woorden in vuilnisbakken of tijdens de woordkoopjes in de lente. En op sommige dagen dwarrelen woorden door de lucht met de wind mee. Het is op zo’n dag dat Florian drie woorden uit de lucht plukt. Drie kostbare woorden die hij spaart voor als Siebelle jarig is. Zij zijn wel niet zo kostbaar als ‘Ik hou van jou’, maar voor die woorden zou hij nog jaren moeten sparen. Op de dag dat Siebelle verjaart, is er ook Oscar, zoon van steenrijke ouders. Hij glimlacht niet maar stort als het ware de duurste woorden over haar heen. Florian zucht en haalt diep adem en spreekt voorzichtig zijn drie woorden uit, die als vlinders naar haar toe fladderen. Siebelle weet wel voor wie ze moet kiezen… En dan heeft Florian nog één woord. Een klein en onopvallend woord dat hij lang heeft opgespaard voor een heel speciaal moment, voor zo’n moment zoals nu …
Deze parel, voor zowel tekst als prenten en nog meer voor de congruentie van beiden, verdient deze heruitgave. De prenten kwamen wel beter tot hun recht in de grote uitgave en lijken hier te smeken om meer ruimte. Maar niet getreurd, als geschenkboekje zal het nog vele liefdes doen opflakkeren.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Agnès de Lestrade

Illustrator
Valeria Docampo   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2015

ISBN
9789462910164

Aantal pagina's
34

Prijs
€9,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
La grande fabrique de mots

Vertaler(s)
Siska Goeminne