Het kloeke moppenboek – Lachen met theaterlezen

Coverafbeelding van: Het kloeke moppenboek – Lachen met theaterlezen

Trefwoord(en)
samenleesboek
theater
moppen
humor
spelen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dit toegankelijke samenleesboek met daarin 53 in dialogen uitgeschreven moppen is een aantrekkelijke uitgave uit de reeks ‘Applaus voor jou! Theaterlezen’, een reeks van eenvoudige leesboeken vol dialogen om met je vrienden luidop te lezen en mogelijk ook te spelen.
Het concept is helder: bij theaterlezen nemen twee (of meer) lezers de rol van een personage op zich en lezen zij de tekst luidop. Zo voeren ze eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder podium, decor of rekwisieten. Deze originele manier van lezen bevordert het ‘vloeiend lezen’ (met begrip en intonatie) en het leesplezier. Tegelijkertijd verlaagt het de leesdrempel en is het uitermate geschikt voor zwakkere lezers.
Zoals de titel het vermeldt, vind je in dit boek vele moppen terug. Ideaal voor deze jonge doelgroep. Over een dief die vlucht via de ingang, over koffie van gisteren, over een moeder als een ambulance Doe dit Doe dat Doe dit Doe dat …, over de koning zonder dochter, en nog veel meer. Allemaal moppen met een typische pointe.
Het zijn geen literaire pareltjes of poëtische hoogvliegers, maar concrete spreekteksten uit het leven gegrepen in een eenvoudige taalgebruik.
Het geheel is verzorgd uitgegeven en verlucht met kleurrijke illustraties.
Om het helemaal af te maken lees je in een heldere inleiding hoe je dit boek kan gebruiken en hoe je theaterlezen tot een feest kan maken.
Als extra is er bij dit boek ook nog een poster, om op te hangen en je eigen ‘Mini Moppen Festival’ aan te kondigen. Op de achterzijde van deze poster lees je nog wat handige tips om zo’n festival te organiseren.
Aan alles is gedacht!
Dit is een kant-en-klaar bruikbaar boek dat niet mag ontbreken in elke klas of groep waar ‘taal’ en zeker ‘theater’ centraal staan. Zij het om te lezen, zij het om toneel te spelen.

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Agnes Wijers
Elseline Knuttel   

Illustrator
Helen van Vliet   

Uitgeverij
De Inktvis   


Reeks
Applaus voor jou! Theaterlezen

Jaartal
2019

ISBN
9789075689914

Aantal pagina's
111

Prijs
€16,95