Het kleurenmonster – de emotiedokter

Coverafbeelding van: Het kleurenmonster – de emotiedokter

Trefwoord(en)
emoties

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na ‘Het kleurenmonster’ in 2017 en een kartonversie ervan in 2018 en later ‘Het kleurenmonster gaat naar school’ in 2019 is er nu deze ‘De emotiedokter’.
Emoties en hoe ermee om te gaan zijn nog steeds de drijfveer. Dit met de nodige fantasie en humor.
Deze keer is het monster gepromoveerd tot dokter. Een emotie-dokter die helpt bij het verwerken van emoties. Vooral bij emoties die zo groot zijn geworden dat je ze niet meer snapt. Nina, een meisje dat deze ochtend wakker werd met een raar gevoel en nu in de war is, gaat op consultatie. Ze kan onmogelijk het nare gevoel beschrijven. Maar de dokter weet raad met hulpmiddelen om het gevoel te ontdekken: een thermometer met een schaal van 0 tot 10 om de sterkte van je gevoel te bepalen, verschillende gezichtjes die ook de sterkte van je gevoel aangeven, en tot slot de grote EHBO-kit voor hulp bij emoties. In de kist zitten 36 tips om dichter bij je emotie te komen zoals: geuren ruiken die je lekker vindt, in je dagboek schrijven, kleien, aan yoga doen, praten over wat je voelt, een dikke knuffel, bellenblazen, en veel meer.  Daarna doen de dokter en Nina nog wat ademhalings- en ontspanningsoefeningen, mag Nina kleien en tekenen en kleuren, vrij bewegen door de kamer, en veel meer. Uiteindelijk is de enge emotie verdwenen en voelt Nina zich vrij en opgelucht.

Dit prentenboek is de ideale tool voor kinderen om met hun emoties om te leren gaan. Het reikt hen heel wat handvaten aan en speelse mogelijkheden die verlossend en bevrijdend werken. Tot slot lees je zelfs fijne tips om zelf je eigen EHBO-kit te maken.
En op het einde lees je ook nog waardevolle tips voor ouders en opvoeders om kinderen op te voeden op een verantwoorde en eerlijke wijze. Deze tekst is helder en herkenbaar en geschreven vanuit het eigen leven en de eigen ervaringen van de auteur.
Dit boek mag in geen enkele klas of groep ontbreken waar emoties aan bod komen. Overal dus!… Een meer dan zinvol geheel voor kinderen én hun ouders of opvoeders.

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Llenas   

Illustrator
Anna Llenas   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2024

ISBN
9789051169799

Aantal pagina's
56

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
El Monstruo de Colores. Doctor de emociones

Vertaler(s)
Antje Schoehuys-Blaak