Het kleurenmonster

Coverafbeelding van: Het kleurenmonster

Trefwoord(en)
kleuren
emoties
fantasie
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vorig jaar verscheen dit boek in prentenboekversie, nu is er deze kleine kartonversie, ideaal voor grijpgrage handen van kleine ‘would-be-monstertjes’. 
Eerder, in 2014, verscheen ditzelfde verhaal ook al onder een andere titel (De kleur van emoties) bij uitgeverij Clavis. Toen in een speelse pop-up versie.
Het kleurenmonster verschijnt dus regelmatig terug op de boekenmarkt in verschillende gedaantes. Wat we alleen maar kunnen toejuichen. Want dit is een mooi en speels boek dat aanleiding geeft tot diepgaandere verwerking met jonge kinderen van hun emoties.
Het kleurenmonster is in de war en weet niet waarom. Hij voelt van alles tegelijk. Een meisje wil hem helpen om al zijn gevoelens te ordenen en ze elk in een eigen potje te stoppen. De gele als hij blij is, de blauwe van verdriet, de rode als hij boos is, de zwarte als hij bang is en de groene als hij rustig is. Maar dan… Al die roze kleuren…

Dit heldere kartonboekje is de perfecte aanleiding om op een speelse manier met emoties aan de slag te gaan. Zij worden aanschouwelijk gemaakt door duidelijke kleuren en passende figuren. Ook de expressie van het monster bij elke emotie spreekt boekdelen. De collagestijl vol prettige en herkenbare voorwerpen lijkt als door kinderhanden gemaakt, eenvoudig en vol fantasie.
De korte teksten beschrijven op een accurate manier hoe een emotie zich uit en wat het met je doet.
Een dankbaar boekje in elke kindergroep om hen door heel wat emotionele momenten te begeleiden.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Llenas   

Illustrator
Anna Llenas   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2018

ISBN
9789051166460

Aantal pagina's
18

Prijs
€9,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
El monstruo de colores

Vertaler(s)
M.E. Ander