Het kleine theater van Rebecca

aanrader Coverafbeelding van: Het kleine theater van Rebecca

Trefwoord(en)
illustraties
bloemlezing
fantasie
magie

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Dautremer is een veelgelauwerde illustratrice die voortdurend, boek na boek, haar lezers en kijkers verbaast en verwondert.
Haar dromerige prenten zou je elke keer weer, stuk per stuk, willen koesteren, inkaderen en ophangen. De voorzichtige details, de fijne, fragiele lijnen, de rustige, sobere kleuren, alles straalt steeds een sfeer uit die je beroert en je aandacht opeist.
Zo weet zij telkens haar lezers/kijkers, oud en jong, te betoveren.
In dit uitgekiende prentenboek, wat een soort bloemlezing is van haar eerder werk, kan je uren ronddolen in haar wereld. Een wereld die bevolkt wordt door prinsessen, sprookjesfiguren, archetypes, fantasiefiguren, en zoveel meer.
Reeds op de kaft wordt je aandacht opgeëist door de magische sfeer in de voor haar typerende rode tinten en de dieperliggende titel die uitgesneden is als kantwerk.
Als je het boek opent, openbaart zich een kijktheater vol fantasie door de vele uitsnijdingen, pagina na pagina, 90 prenten lang. De prenten worden bevolkt door de figuren uit haar vorige boeken die hier met elkaar samen lijken te leven. Nooit spectaculair maar altijd subtiel en gelaagd. Pagina na pagina ontdek je nieuwe figuren, nieuwe verhaallijnen, nieuwe gebeurtenissen.
De diepte die ontstaat door de uitsnijdingen, geven je het gevoel rond te dolen in een 3D-wereld. Alsof je zelf deel uitmaakt van de figuren in het theater.
Door het ontbreken van tekst ga je elke verhaallijn zelf ontdekken en verzinnen.
Alle figuren krijgen op de achterzijde een nummer, waarmee je achteraan in het boek netjes kan terugvinden wie wie is. Uit al haar boeken, ook de (nog) niet in het Nederlands vertaalde.
Dit is een te koesteren werk, een wereld die zich openbaart vol verassingen, een magisch concept dat groot en klein meevoert in een wereld vol fantasie. Vandaar meer dan een aanrader!

Eric Vanthillo - februari 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Rébecca Dautremer   

Illustrator
Rébecca Dautremer   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2012

ISBN
9789063066352

Aantal pagina's
184

Prijs
€29,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le petit théâtre de Rébecca