Het kleine slechte boek

Coverafbeelding van: Het kleine slechte boek

Trefwoord(en)
griezelen
raadsels

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Wil je graag een boosaardig boek lezen? Ben je niet bang uitgevallen? Kan je raadsels oplossen? Dan zit je met ‘Het kleine slechte boek’ op de goeie weg. Het boek loodst je door raadsels van de ene pagina naar de andere, bevat enkele korte ‘enge’ verhalen en eindigt ermee dat het eigenlijk toch niet zo erg slecht wil zijn. Oef!

Het boek spreekt de lezer rechtstreeks aan en daagt die uit om verder te lezen (behalve als hij/zij een bangerik is). Het boek vertelt de lezer waarom het eigenlijk slecht wil zijn en neemt de lezer mee op sleeptouw. Maar die lezer moet dan wel enkele raadsels juist oplossen om te weten op welke bladzijde hij/zij verder moet lezen. En ergens zit er een personage gevangen in het ‘verhaal’ die zich soms mengt in de gebeurtenissen. Zijn commentaren staan in een andere kleur en een geschreven lettertype. Om zijn slechtheid te staven vertelt het boek enkele korte verhalen, al zijn die niet echt griezelig te noemen.
De tekst staat in een grote letter op een ruime bladspiegel, waarbij sommige woorden en/of zinnen nog vetter of groter zijn gedrukt. Het boek leest daardoor erg vlot en de vele kleurrijke illustraties maken het lezen nog prettiger. Als de lezer de raadsels correct weet op te lossen, zal hij/zij enkele bladzijden niet onder ogen krijgen, al is de nieuwsgierigheid groot om toch eens te kijken waar hij/zij terecht komt bij een fout antwoord.
Leuk om te lezen, origineel gevonden, maar geen echt verhaal van begin tot einde.

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Magnus Myst

Illustrator
Thomas Hussung   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2020

ISBN
9789493189065

Aantal pagina's
116

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das kleine böse Buch

Vertaler(s)
Merel Leene