Het kleine Rijksmuseum

Coverafbeelding van: Het kleine Rijksmuseum

Trefwoord(en)
kunst
woorden
musea

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Kunstzinnige woordenboeken zijn geen rariteit meer. Want enkele soortgelijke voltreffers verschenen reeds eerder: ‘Het kleine museum’, ‘Het kleine Van Gogh museum’ en ‘Het kleine Magritte museum’.
Nu levert ook het Rijksmuseum van Amsterdam zijn bijdrage aan de ‘kunstzinnige opvoeding’ van de allerkleinsten.
Niet origineel dus, maar wel mooi!
Het geheel is een verzorgde bundeling van meer dan 120 kunstwerken (of fragmenten eruit) uit de nationale schatkamer van het Rijksmuseum. Rechts staat telkens het kunstwerk, en links het woord met eronder in een kleiner lettertype de kunstenaar, de titel van het werk met het jaartal erbij, de gebruikte techniek en de ware grootte. Veel info dus, allemaal netjes samengebracht in een verzorgde vormgeving.
Zoals de zonnebloem van Johan Teyler, de baard van Vincent Van Gogh op zijn zelfportret, de kus van Maria met kind van Quinten Matsijs, appels op een stilleven van Gustave Courbet, de rug van een staand vrouwelijk naakt van Johan Braakensiek, enzovoort.
Geen alfabetische volgorde, geen chronologische volgorde, geen verdeling in stijlen, maar gewoon een mix om lekker doorheen te zappen. Om te kijken en te lezen (ook als is het telkens maar één woord). Boeiend voor groot en klein!

Eric Vanthillo - april 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Dik Zweekhorst

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2013

ISBN
9789045114699

Aantal pagina's
258

Prijs
€15,00