Het kleine heelal

aanrader Coverafbeelding van: Het kleine heelal

Trefwoord(en)
school
vriendschap
camping
probleemgezinnen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Raaf is geschorst op school en tot overmaat van ramp moet ze met haar moeder verhuizen naar een stacaravan op camping ‘Het kleine heelal’. Haar vader heeft een oponthoud met zijn sleepwagen. Al snel ervaart Raaf dat één en ander niet klopt, maar ze krijgt geen antwoorden. Als haar moeder gaat werken, dwaalt Raaf door de camping. Daar is tijdens de herfst weinig te beleven. Tot ze Nicolaas, de zoon van de campingeigenaar, volgt die in een mysterieus bos verdwijnt.

Is dit het zoveelste ‘kommer en kwel’-verhaal? Gelukkig niet. In eerste instantie lijkt het erop maar naarmate het verhaal vordert, graaft de auteur dieper en dieper in de personages en evolueren ze ook allemaal doorheen het verhaal.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Raaf, in de ik-vorm. De lezer ervaart haar wereld dan ook door haar ogen. Hoe ze reageert op gebeurtenissen, hoe ze gefrustreerd raakt omdat ze op heel wat vragen geen antwoord krijgt, hoe haar fantasie soms met haar op de loop gaat en hoe ze zich voelt bij alle dingen die gebeuren. Net omdat Raaf niet veel weet over wat er echt speelt, tast de lezer eveneens in het duister.
De auteur gebruikt een beeldrijke taal die de sfeer erg goed benadrukt. De plot van het verhaal zit ook bijzonder goed in elkaar. De gevoelens en reacties van Raaf op gebeurtenissen zijn heel herkenbaar voor de lezer en komen, net door de beeldrijke taal, geloofwaardig over.
Knap opgebouwd verhaal over een probleemgezin dat doorheen de gebeurtenissen de draad van het leven weer tracht op te pakken.
Een aanrader.

Pol Van Damme - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Annejan Mieras   

Illustrator
Evelien Jagtman   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047713005

Aantal pagina's
200

Prijs
€14,99