Het kippetje dat de zee wilde zien

Coverafbeelding van: Het kippetje dat de zee wilde zien

Trefwoord(en)
kippen
reizen
zee

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Karmen heeft geen zin om net als de andere kippen eieren te leggen. Ze luistert liever naar de verhalen van Pedro de aalscholver, vooral als hij over de zee vertelt. Ze loopt stiekem weg en trekt naar de zee. Ze maakt een zandkasteel en zoekt schelpen. Daarna klimt ze op een plank en glijdt over de golven. Tot het plots donker wordt en ze geen land meer ziet. Hulpeloos drijft ze op zee, tot er drie grote schepen langsvaren die haar oppikken. Ze belooft kapitein Columbus om elke dag een ei te leggen, zodat hij haar niet hoeft op te eten. Zo reist ze mee naar Amerika…

Dit vrolijke leesboekje voor jonge lezers speelt zich af tussen de vele kippen op een boerderij.  Maar Karmen is anders, die wil op reis. En wat voor een reis, want ze komt op het schip van Columbus terecht en reist mee naar Amerika. Door de vele illustraties, die het verhaal bijna als strip vertellen, wordt dit een aantrekkelijk verhaal waar heel wat vaart in zit. Spannend en grappig tegelijk, en allemaal op maat van jonge lezers. En natuurlijk ook heel prettig om voor te lezen.
Naast het plezier van het lezen vind je in de verhalen van De Kippetjes telkens een verwijzing naar een moment uit de geschiedenis of een ander informatief weetje. Het is dan ook leuk als voorlezer om hier nog iets meer over te vertellen. Die info kan je vinden op de website van de uitgever.

Mik Ghys - september 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Christian Jolibois

Illustrator
Christian Heinrich

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
De Kippetjes

Jaartal
2011

ISBN
9789059327412

Aantal pagina's
48

Prijs
€8,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le petite poule qui voulait voir la mer

Vertaler(s)
Thea Dubelaar