Het kijkmeneertje

Coverafbeelding van: Het kijkmeneertje

Trefwoord(en)
kijken
observeren
kleuters
dromen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het Kijkmeneertje is gek op kijken: in zijn tuin, op straat, uit het raam,… Maar van al dat kijken word je wel moe en vallen je ogen toe. En dan zie je niets meer, of wel?

Als je aan een kleuter denkt, denk je waarschijnlijk aan een rondspringend, gillend of lachend kind. Als mama van een observerende peuter weet je dat er ook een andere groep bestaat. En dan valt je oog natuurlijk meteen op een boek met een titel als Het kijkmeneertje. De hoofdpersoon in dit prentenboek, toepasselijk met een bril, doet niets liever dan rondkijken. Dat komt niet voort uit verlegenheid maar uit oprechte interesse voor de wereld rondom hem. Terwijl er druk verkeer langsrijdt of luid bellende mensen passeren, observeert hij hen in stilte. En als die drukke straat dan wat rustiger is, zou je wel eens een regenworm of een duif die een frietjes steelt kunnen zien. Wat is de wereld fascinerend als je maar weet hoe te kijken. Maar van al dat kijken word je wel moe. Op allerlei gekke manieren, die hartverwarmend kinderlijk aandoen, probeert de kleine jongen wakker te blijven. Als hij toch toegeeft aan de slaap, openbaart zich een andere wereld. Een wereld met nóg meer kleur, vormen en geuren. Een wereld die zo mogelijk nog mooier is dan degene die hij overdag bestudeert.
Als ouder vraag je je wel eens af hoe de dromen van je kind eruitzien en ze zouden zomaar eens heel erg op de prenten van Corduwener kunnen lijken. Die laatste zien er net iets te digitaal uit om de nostalgische charme van een prentenboek over te brengen al zal de hoeveelheid details in elke prent jonge lezers wel bevallen.
Het kijkmeneertje helpt ons eraan te herinneren hoe mooi de wereld is als je even stilstaat en rondkijkt.

Mathilde Lemm - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mira van der Lubbe

Illustrator
Merel Corduwener

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025775636

Aantal pagina's
26

Prijs
€15,99