het kan ook andersom

aanrader Coverafbeelding van: het kan ook andersom

Trefwoord(en)
dieren
samenleven
filosoferen
korte verhalen
poëzie
taal

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Na het verrassende ‘dit.’ bundelden de makers opnieuw hun krachten en creëerden zo deze eigenzinnige en originele nieuwkomer die op zijn beurt weer verrast en verwondert.
Deze keer spelen zij voortdurend met taal én vorm en verandert het boek vaak van (lees)richting. Hier is duidelijk over nagedacht, niets is aan het toeval overgelaten.
Het geheel wordt bevolkt door allerlei dieren zoals Schildpad, Das, Eekhoorn, Vos, Wezel, Zwaan, Ekster, en vele anderen. Zelfs Rode Ibis arriveert van ergens ver weg. Wat hen bezighoudt en wat ze denken, lees je als miniatuurtjes over het leven en de vriendschap, over verwondering en over vanzelfsprekendheid. Soms in enkele zinnen, soms verspreid over enkele pagina’s. Dat nooit en altijd even lang duren want ze zijn allebei eindeloos. Over het verliezen, stelen en teruggeven van moed, over het opruimen van je nest, over de vele woorden die bestaan voor één en hetzelfde woord en de verbazing daarover maar ook het genieten ervan, over het wel of niet uit je schulp kruipen en besluiten om het straks te doen (al weet je nog niet wanneer dat straks zal zijn), en veel meer.
Doorheen alle gebeurtenissen word je voortdurend geprikkeld door verrassende gedachten en heerlijke hersenspinsels. Woorden worden binnenstebuiten gekeerd en uit hun context gehaald. Zo ontstaan nieuwe ideeën die je aanzetten tot verder nadenken over leven en zijn, over denken en voelen.
De prachtige illustraties in sobere kleuren kloppen hier perfect bij. Van der Veen compileert met diverse technieken poëtische prenten die de stilte van de tekst versterken.
Dit is weer een prachtig geschenkboekje om te geven en te krijgen (en vooral te houden!) voor alle leeftijden, dat bewondering afdwingt en diep respect. Een aanrader!

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tiny Fisscher   

Illustrator
Iris van der Veen   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2023

ISBN
9789493301276

Aantal pagina's
66

Prijs
€19,99