Het kaartje van Guus

Coverafbeelding van: Het kaartje van Guus

Trefwoord(en)
autisme
school
onbegrip
eenzaam

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Guus draagt een kaartje om zijn nek. Op het kaartje staat ‘autisme’. Guus weet niet goed wat dat betekent maar het zorgt er wel voor dat de andere kinderen hem pesten. Tot hij Alisa ontmoet op de speelplaats. Zij heeft ook een kaartje om haar nek.

Pleisterboeken maken gevoelige onderwerpen bespreekbaar: ziekte, verlies, trauma,… Een warm verhaal op kindermaat wordt gevolgd door informatie voor volwassenen die hen helpt de kinderen nog verder te begeleiden. Vaak komt er ook een (ervarings)deskundige aan het woord. Een paar spelletjes zorgen voor een mooie overgang tussen het verhaal en het informatieve deel. Pleisterboeken zijn ideaal voor thuis, in de klas of in een praktijk.
Het kaartje van Guus gaat over autisme. Over hoe moeilijk het kan zijn om in een hokje geduwd te worden en het idee te krijgen dat je de enige bent. Maar ook over hoe waardevol het is om te zien dat iedereen ‘een kaartje’ heeft. Of het nu over een stoornis, een gevoeligheid of een ziekte gaat, elk kind heeft iets dat het leven soms wat moeilijker kan maken. Maar het verhaal toont vooral dat de kaartjes ook voor verbinding en begrip zorgen. En heeft ook aandacht voor de talenten van deze kinderen.
Het kaartje van Guus is een toegankelijk boek over een veelbesproken thema dat toch nog te vaak voor onbegrip zorgt.

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Janne Janssens

Illustrator
Zoë Claessens

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044845143

Aantal pagina's
40

Prijs
€17,95