Het jongetje en de wereld

Coverafbeelding van: Het jongetje en de wereld

Trefwoord(en)
baby’s
geboorte
ontdekken
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het jongetje uit de titel zat goed, zonder kou of honger en helemaal op zijn gemak in zijn kleine ronde wereld waar niemand hem lastig viel. Toch besloot hij om op een dag naar buiten te komen. En onmiddellijk rende en sprong hij blij rond in zijn nieuwe wereld. Hij praatte met een vogel en met een kat over de wereld en zijn kleine wereld van ervoor. Als hij honger kreeg ervoer hij een nieuw gevoel. Het bos leek plots ook donker en vreemd en toen hij viel deed hij zich pijn. Kon hij maar terug naar zijn huisje van ervoor. Maar net op dat moment wees de eekhoorn hem een huis vol stemmen, lichtjes en muziek. Daar voelde hij zich helemaal thuis, te midden van de anderen en de wereld.

Dit poëtische prentenboek vat in betoverende beelden de sfeer van geboren worden. Het doet kinderen terugdromen over hun geboorte, geeft hen stof tot nadenken en roept vele vragen op. Terwijl ook volwassenen zich herkennen in het gebeuren en nog zoveel meer lezen tussen de regels door. De gelaagdheid maakt dit verhaal bijzonder. De verbeelding tilt het op en overstijgt je verwachting. Het verrast en maakt blij. Mede door de lichte humor en de flinke dosis verwondering die het geheel stuwt.
De prenten van Godon kloppen hier perfect bij. Zij vat de kinderlijkheid en de verwondering van het ik-personage in tere beelden met voorzichtige lijnen en zachte kleuren. Zij creëert sferen die je aandacht vasthouden en die je doen mijmeren.
Een  meer dan geslaagde combinatie van tekst en beeld waarvan zowel kinderen als volwassenen zullen snoepen.

Eric Vanthillo - december 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvie Neeman   

Illustrator
Ingrid Godon   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045121222

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99