Het is een zachte dag vandaag

Coverafbeelding van: Het is een zachte dag vandaag

Trefwoord(en)
poëzie
leven
emoties
dromen
natuur

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Een boek is net een tent
waarin je binnen
en tegelijkertijd
ook buiten bent.

waarin jij in je eentje
op vakantie bent.

Met dit gedicht opent deze originele verzenbundel voor een jong doelpubliek, dat even goed een ouder (en zelfs volwassen) publiek bekoren kan. Want elk gedicht dat je hier leest is op het eerste zicht helder en zonneklaar, maar heeft steeds een onderliggende laag die stilletjes bij je naar binnen kruipt.
De thema’s zijn divers en eigentijds: over knuffelen (wat woorden overbodig maakt), over elkaar helpen en er zijn voor elkaar (ook al zie je dat misschien niet meteen), over gedragen worden (ook als je groot bent), over dromen (die vrij horen te zijn), over een ridder zijn voor het klimaat (en een lekkere koude douche), over de vraag aan je leerkracht om je niet te beoordelen op je lastige gedrag (maar om kansen te zien en evolutie en wie weet nog veel meer), over armoede en een lege brooddoos (maar niks aan de hand), over dit en dat (maar wat is wat?), over hoe de ochtend smaakt en over zoveel meer.

Besluiten doet de bundel met het titelgedicht:
Het is een zachte dag vandaag

Weg is het verleden.
Aan de toekomst
heb ik vandaag nog niet gedacht.
Ik leef nu in het heden
en deze dag is zacht.

Dertig verrassende gedichten die je met mate en met veel plezier ontdekt en die je doen nadenken over het leven en alles eromheen. Geschreven met vlotte pen en heel veel inlevingsvermogen, wat de herkenbaarheid hoog doet scoren.
Net als in Alle wensen van de wereld werkte de auteur weer samen met Janneke Ipenburg als illustrator. Een perfecte match omdat de sfeervolle beelden van haar even poëtisch zijn en gelaagd. Zij schildert en tekent en kleurt paginagrote prenten die eenvoudig ogen, maar waarin zoveel meer zit dan je op het eerste zicht vermoedt.
Een bescheiden verzenbundel die je aandacht zeker verdient, keer na keer.

Eric Vanthillo - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Rian Visser   

Illustrator
Janneke Ipenburg   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2024

ISBN
9789025885809

Aantal pagina's
48

Prijs
€15,99