Het humeur van de bus

Coverafbeelding van: Het humeur van de bus

Trefwoord(en)
gevoelens
reizen
samenwerken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In een rode bus rijden enkele kinderen naar hun bestemming. Elk kind staat voor een gevoel: Boos, Paniek, Blij, Enthousiast, Jaloers, Woedend, Vertrouwen en Zorgelijk. Eerst zit Paniek aan het stuur, maar Enthousiast neemt dat al snel over. In al haar enthousiasme mist ze een afslag, dus neemt Boos het stuur over. Jaloers wil ook graag maar als die ruzie maakt met Boos rijden ze bijna in een ravijn. Tijd voor Vertrouwen en Zorgelijk om het over te nemen. Blij raadt hen even later aan om even te stoppen en uit te waaien. Zo belanden ze uiteindelijk aan de markt, het einde van hun rit. En daarna moeten ze weer naar huis.

Dit is een symbolische reis, die je doet mijmeren over het leven. Alle gevoelens eisen even aandacht, allemaal bepalen ze hoe het doel bereikt wordt, en of het wel bereikt wordt. Geen enkel gevoel speelt de baas, ze komen allemaal even aan het stuur en bepalen een deel van de rit. Zo gaat het ook met onze gevoelens tijdens ons leven. Elke gevoel komt aan bod en neemt even de leiding. En ondanks Boos, Paniek en Zorgelijk bereiken ze toch hun doel en is iedereen tevreden.
De tekst op rijm heeft een vrolijk ritme. De illustraties zijn kleurrijk en de verschillende gevoelens zijn duidelijk herkenbaar in de personages.
Een voorleesboek om samen even over na te denken.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Michelle Hollaar

Illustrator
Daniëlle Schothorst   

Uitgeverij
Levendig   


Jaartal
2015

ISBN
9789491740664

Aantal pagina's
24

Prijs
€14,95