Het huis zonder einde

Coverafbeelding van: Het huis zonder einde

Trefwoord(en)
griezelen
Halloween
geesten

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Het woud van Westerdam is geen aangenaam oord. Het is een duister bos waarover vreemde dingen worden verteld. Er staat een eenzaam, verlaten landhuis op een open plek. Maar wat als je met Halloween nu eens flink wil griezelen? Dan hou je toch een feestje net daar op die open plek. Samen met twee vrienden trekt Samira, in de juiste sfeer verkleed, naar het feest in het bos. Als dat feestje al niet erg leuk overkomt, dan wordt de rondleiding door het huis misschien spannender. En dat wordt het voor Samira heel erg!

Vooraan in het boek wordt de lezer tot tweemaal toe gewaarschuwd om dit verhaal NIET te lezen, of toch zeker niet in één keer, hoogstens een kwartiertje per keer..
Maar dat valt best mee. Heel erg griezelig komt het verhaal niet over. De haren rijzen de lezer zeker niet ten berge. Het lijkt eerder op een spookhuis dat op een kermis staat en waar degene die het bezoekt telkens in een andere enge situatie terechtkomt. Doorheen het verhaal heeft de auteur enkele ‘urban legends’ geweven, griezelverhalen die al lang bekend zijn.
Dan is er nog de merkwaardige relatie tussen Samira, haar vader en haar oma. Die doet de lezer toch ook min of meer de wenkbrauwen fronsen.
Enkel naar het slot toe wordt het verhaal vreemder. Het einde laat de lezer dan weer wat verward achter. Omdat dit nogal plots en weinig logisch overkomt.
Een niet helemaal overtuigend en wat verwarrend griezelverhaal.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Daniëlle Bakhuis   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000374830

Aantal pagina's
132

Prijs
€12,99