Het huis van Sinterklaas

Coverafbeelding van: Het huis van Sinterklaas

Trefwoord(en)
Sinterklaas
kattenkwaad
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit kleurrijke prentenboek is een originele aanvuller bij alle bestaande Sinterklaas-verhalen. Het gaat natuurlijk over Sinterklaas, maar nog meer over de kleine Pietjes die achterblijven in zijn grote huis als hij weer eens naar Nederland vaart met al hun mama’s en papa’s zwarte Pieten. Nadat zij hun mama’s en papa’s uitgezwaaid hebben, start de dolle pret in huis. Ze klauteren op kasten, gooien met snoepgoed en verven de muren. Zij glijden door schoorstenen en slingeren aan lampen. Zij gooien de schoenen op een hoopje en leven zich uit met nog meer wat nooit mag als hun ouders in de buurt zijn. Om middernacht staken zij hun wild geraas en kruipen ze met zijn allen in het bed van Sinterklaas. Maar dan, als het weer 6 december is, wachten zij vol hoop op de boot die terugkeert uit Nederland. En de mama’s en de papa’s en Sinterklaas, die zijn blij verrast…

Het verhaal op rijm heeft een aanstekelijk ritme en leest lekker voor. Chronologisch leef je mee met de vele kleine Pietjes en al hun kattenkwaad. Aan fantasie en humor geen gebrek!
De kleurrijke paginagrote prenten zijn pareltjes vol details waar je niet snel op uitgekeken raakt. De figuren vol beweging en emotie slepen je mee doorheen dit verhaal alsof je zelf een Pietje was. Heerlijk!
Een verrassend prentenboek dat al aan zijn derde druk toe is (eerste druk 2017) en hopelijk nog niet aan zijn laatste…

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Naomi Tieman

Illustrator
Marieke Nelissen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2018

ISBN
9789025767723

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99