Het hondje van de buren

Coverafbeelding van: Het hondje van de buren

Trefwoord(en)
honden
familie
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Bob is bijna jarig en wil dolgraag een hond. Maar zijn ouders hebben het zo druk dat ze bijna Bobs verjaardag vergeten. Nog net op tijd bedenken ze dat ze een cadeau nodig hebben. Maar Bob heeft al alles, behalve een hond. Omdat het al erg laat is en ze niet meer naar een winkel geraken, besluit zijn vader om de hond van de onderburen te ontvoeren. Hij schildert de hond groen en verzint een gek ras dat nooit buiten mag komen. Bob is dolgelukkig met zijn hond en gelooft al die gekke verzinsels van zijn vader. Op school wil niemand geloven dat hij een hond heeft, want dat ras bestaat toch niet? Dus neemt Bob toch een keer stiekem zijn hond mee naar school. Wanneer het op de terugweg begint te regenen, verliest de hond zijn groene kleur. En beseft Bob dat hij het hondje heeft dat overal op vermist-posters gezocht wordt. Wanneer hij het hondje gaat afleveren bij zijn eigenaars, raakt hij zelf vermist…

Dit verhaal kent grappige, onverwachte kronkels, waardoor je erg nieuwsgierig wordt naar wat er nog allemaal kan gebeuren. De start van het verhaal lijkt realistisch en herkenbaar: ouders die geen tijd hebben voor hun zoon en alles voor hem kopen wat ze maar kunnen bedenken. Maar vanaf het moment dat Bobs vader de hond van de buren steelt, gaat dit verhaal een heel andere kant op. Plots zit het vol fantasie en onverwachte gebeurtenissen. Er is dan ook nog de bizarre voorgeschiedenis, met de jeugd van Bobs vader, die later in het verhaal nog een belangrijke rol speelt. Elk personage heeft een erg uitgesproken karakter. Hun avonturen raken elkaar en liggen daarna weer ver uit elkaar, tot op het einde van het verhaal iedereen samenkomt voor een wensvervullend einde.
De tekst leest vlot en zit boordevol humor. De personages zijn goed gekozen en de actie is onvoorspelbaar. Enkele fijne zwart-wit illustraties sluiten mooi aan bij het verhaal.
Een grappig verhaal over de onbekende Groenlandse Sta-in-de-Wegger hond.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Lorena Veldhuijzen   

Illustrator
Stefan Yamá Cab   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044850406

Aantal pagina's
88

Prijs
€15,95