Het hekjesvraagstuk

Je verwacht het misschien niet meteen, maar de makers van dit hilarische prentenboek verenigen een ongebreidelde humor met wiskunde. Rekenen hoeft dus niet saai te zijn.
Het verhaal speelt zich af in stripvorm, waarbij 3 dieren, Geit, Schaap en Haan, een omheining moeten bouwen voor de varkens met de grootst mogelijke oppervlakte. Om dat te realiseren krijgen ze van boer Ed 20 hekjes. Het wordt een heel gepuzzel en gereken, waarbij de samenwerking niet zo vlot verloopt. Geit vliegt er steeds in zonder nadenken, terwijl Schaap wil rekenen en voorbereiden. En dat alles tracht Haan te coördineren. Maar eind goed, al goed, de omheining is op tijd klaar zodat het stalfeestje nog kan doorgaan. Maar dan is er nog een nieuwe opdracht…

De cartooneske prenten in stripverhaal-stijl met de teksten in tekstballonnen zijn hilarisch. De speelse lijnvoering en quasi nonchalante composities vol gekte en expressiviteit scoren hun effect op kijker en lezer. Herkenning en identificatie zijn nooit ver weg, terwijl je ook wordt uitgenodigd om mee te rekenen en na te denken over wiskundige logica. Achteraan wordt dan ook nog eens netjes en uiterst aanschouwelijk uitgelegd hoe je omtrek en oppervlakte kan berekenen.
Een opvallend en origineel geheel dat rekenen en wiskunde toepast in een hilarisch verhaal. 

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Bill Wise

Illustrator
Davilyn Lynch

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044849059

Aantal pagina's
38

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Pigpen Problem

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij