Het hart van het meisje

aanrader Coverafbeelding van: Het hart van het meisje

Trefwoord(en)
vaders
meisjes
zoeken
opgroeien
missen
verlangen

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Er was eens een verre vader. En er was eens een meisje.
Zo begint dit gevoelige verhaal over de zoektocht van een dochter naar haar vader. Met in haar rugzakje de lekkerste boterhammen, door haar moeder gemaakt.
Het begon toen de zon scheen en zij haar vader zag staan hoog op de top van een berg. Zij zwaaide naar hem en hij zwaaide terug. Blij en met grote passen rende ze de berg op. Daarboven op de berg vond ze hem niet, maar wel een boodschap op een briefje. En verder ging de tocht terug naar beneden naar het meer. Want daar aan de rand zag ze een stip. Aan de overkant van het meer zag ze hem staan en haar hart maakte een sprongetje. Met de boot raakte ze aan de overkant, waar ze weer een boodschap vond in het zand. En verder ging de tocht door het donkere bos. Ze moest en zou hem vinden. En toen was er dat huisje, klein en gesloten en verscholen tussen de bomen… En die brief die onder de deur naar buiten werd geschoven…

Siska Goeminne schreef met zuinige woorden en broze zinnen dit poëtische verhaal. Terwijl twijfel en schrik er deel van zijn, halen moed en vertrouwen de bovenhand. Het troostende einde sluit het geheel gepast af en spreekt je aan op je eigen verbeelding en inleving. Hoewel het verhaal concreet is, lees je tussen de lijnen door zoveel meer. Een hele gevoelswereld die door zijn gelaagdheid jong én oud bekoren zal.
De prenten van Tim Van Den Abeele vertellen mee het verhaal. Zijn monotypes in kleurlagen visualiseren, zoals hij het zelf zo mooi verwoordt, de emoties uit het verhaal en geven er extra diepte aan. In al zijn kleurenpracht verbeeldt hij de suggestie en schetst hij sferen die bij je naar binnen sluipen. Het helgele verlangen, het groene vermoeden, het blauwe missen, de duisternis als het even niet mag lukken, enzovoort. Een rijkdom aan gevoelens en sferen die je niet onberoerd kunnen laten.
Dit alles is al even puntgaaf vormgegeven door Dries Desseyn, waardoor het geheel met gemak de stempel ‘aanrader’ verdient.

Bekroond met een Bronzen Penseel 2022.

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Siska Goeminne   

Illustrator
Tim Van Den Abeele   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915497

Aantal pagina's
46

Prijs
€19,95